La momentul acesta sunt somer si as dori sa-mi infiintez o societate cu raspundere limitata. Dupa infiintare trebuie sa declar la AJOFM statutul meu actual, si dupa cat timp se sisteaza somajul de la infiintarea societatii?
1. Legea 76/2002 spune: Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
b) la data când realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare; c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfãşura activitãţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacã realizeazã venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
3. Daca veniturile dvs. lunare nu depasesc 500 lei veti putea cumula indemnizatia de somaj cu aceste venituri.
Somaj
ktygl19
Buna ziua.
Am si eu o intrebare, la momentul actual sunt somer in plata, daca voi incheia un contract de colaborare cu o companie eu voi mai beneficia de ... (vezi toată discuția)