avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... juridice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

juridice

Am un dosar la judecatorie care a ramas in pronuntare in data de 21 .09.2010, urmand a mi se comunica hotararea pe care nu am primit-o inca.Am intrebat la registratura de ce nu am primit inca hotararea si mi s-a raspuns "pentru ca nu este motivata", de aceea nu s-a comunicat.Ce inseamna asta? Am fost prezenta la ultima sedinta si judecatoarea a zis ca ramane in pronuntare.Dosarul este legat de datorii la asociatia de proprietari, eu fiind administratorul.
Dosarul se afla inca la completul de judecata, pentru a se motiva in drept si-n fapt hotararea.
Cand se va redacta aceasta motivare, vi se va comunica acasa.
S-ar putea sa aveti surpriza ca instanta sa nu fie lamurita pe deplin si sa mai vrea alte informatii, si sa va repuna dosarul pe rol.
Eu stiu ca atunci cand judecatorul spune in sedinta publica "ramane in pronuntare", se da pronuntarea, de obicei, in aceeasi zi sau in maxim 2-3 zile. In cazul cand instanta are nevoie de mai mult timp sa decida, se da o decizie prin care se spune ca "se amana pronuntarea pentru data de....." .
Pentru ca a trecut atat de mult timp de la ultimul termen, va sugerez sa mergeti in audienta la presedintele judecatoriei care poate lua dosarul si sa va lamureasca asupra stadiului acestuia.
adriantot a scris:

Eu stiu ca atunci cand judecatorul spune in sedinta publica "ramane in pronuntare", se da pronuntarea, de obicei, in aceeasi zi sau in maxim 2-3 zile.

Nu este obligatoriu.
Asa cum spuneam mai sus, chiar daca initial se ia dosarul in pronuntare, dar la dezbateri in camera de consiliu se ajunge la concluzia ca ar mai fi trebuit lamurit un aspect, se repune dosarul pe rol si se citeaza partile.
Nu spun ca este cazul si acum, dar nu este exclus.
Eu nu am spus ca "este obligatoriu".
Asa cum spuneti daca "la dezbateri in camera de consiliu se ajunge la concluzia ca ar mai fi trebuit lamurit un aspect, se repune dosarul pe rol si se citeaza partile."
Si eu cred, ca si dumneavoasta, ca nu este nimic exclus. Dar trebuie cunoscut, stiut acest lucru de catre partile in proces. Adica "tradare, tradare, dar sa o stim si noi, coane Fanica"

De aceea ar trebui sa mearga la presedintele sau vicepresedintele judecatoriei. Nu e obligatoriu, cum spuneti dv, dar din moment ce s-a spus "ramane in pronuntare", de regula instanta este lamurita in dosarul respectiv.
Tot "de regula", partile din proces pot intra in posesia unui Certificat imediat dupa pronuntare, dar poate dura cateva saptamani pana se da hotararea cu motivatia...
Totusi in cazul prezentat mai sus au trecut 4 luni de la momentul cand judecatorul a spus ca "ramane in pronuntare".
Eu am sugerat o cale pentru a afla despre dosar.
Dumneavoastra ce credeti ca ar trebui sa faca cel care a intrebat? Eu fiind intr-un proces, nu as avea rabdare sa stau 4 luni de la ultimul termen si sa nu stiu de ce, sa nu am alt termen....
adriantot a scris:

Tot "de regula", partile din proces pot intra in posesia unui Certificat imediat dupa pronuntare, dar poate dura cateva saptamani pana se da hotararea cu motivatia...
...
Eu am sugerat o cale pentru a afla despre dosar.

Corect, sa solicite o copie de pe minuta si se va lamuri.
Daca o primeste, inseamna ca s-a pronuntat, dar dureaza redactarea, altfel...

Alte discuții în legătură

Faza procesuala a procesului de partaj judiciar am issimo67 issimo67 Lamurire faza procesuala a procesului de partaj judiciar Intrebarea este : Am revenit din nou la faza dezbaterilor,noi probe, intampinari etc si iar se ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea in procesul civil Anca Puma Anca Puma Va rog frumos, cine poate sa-mi spuna si mie care este regula intr-un proces civil in ceea ce priveste pronuntarea, aceasta se face in sedinta publica sau ... (vezi toată discuția)
Cauza repusa pe rol dupa ramanerea in pronuntare auricius auricius Buna seara. Astazi am fost citat ca si martor intr-un proces de divort cu minori. Am fost prezenti doar martorii unei parti, si judecatoarea ne-a audiat decat ... (vezi toată discuția)