avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Colaborare firme-institutii invatamant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Colaborare firme-institutii invatamant

Buna ziua,
Ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu o problema. As fi interesat care e cadrul legal ce reglementeaza o colaborare dintre o firma si o institutie de invatamant(liceu, facultate). Concret, daca o firma incheie un contract de colaborare cu o institutie de invatamant, colaborare care presupune ca firma ofera elevilor/studentilor de la profilele corespunzatoare(mecanice in cazul de fata) sa efectueze practica si chiar un internship in cazul studentilor care sunt drepturile si obligatiile celor doua parti ?
Eventual ce ar presupune un contract de colaborare intre firma si studenti ca persoane fizice participante la internship care sa le ofere posibilitatea celor care dovedesc aptitudini sa fie angajati in cadrul firmei atunci cand sunt posturi vacante.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Poate o universitate sa refuze sa semneze un contract cerut obligatoriu la locul de munca? sundayrose sundayrose Buna ziua. In ultimele zile intampin o problema cu una dintre universitatile private de la noi din tara. Am avut ocazia de a fi aleasa pentru un internship la ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)
Internship firma it Amalgam Amalgam Buna ziua, In ce conditii se poate se pot accepta interni intr-o firma mica de IT? Am primit solicitari in acest sens si as vrea sa stiu ce formalitati ... (vezi toată discuția)