avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate o universitate sa refuze sa semneze un contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate o universitate sa refuze sa semneze un contract cerut obligatoriu la locul de munca?

Buna ziua.
In ultimele zile intampin o problema cu una dintre universitatile private de la noi din tara. Am avut ocazia de a fi aleasa pentru un internship la una dintre cele mai mari companii din Romania. Inainte de a incepe acest internship, e nevoie ca Universitatea la care sunt sa semneze un contract, o conventie privind stagiul de practica.

La universitate nu raspunde nimeni din luna iulie iar cand am mers direct acolo, presedinta era in vacanta. Rectorul a refuzat sa semneze deoarece "nu intra in indatoririle lui". Ok, am zis. Revin pe 10 septembrie, cand doamna vine din vacanta. Am revenit la universitate, doamna a venit din vacanta insa nu vine pe la facultate. Secretara refuza sa o sune pe motiv ca "s-ar enerva". Mentionez ca ei refuza sa imi dea nr de telefon al doamnei respective, sau macar o adresa de e-mail, pe motiv ca e interzis.

Ce mai pot face in acest caz? Le-am explicat ca e urgent, mie imi trebuie semnatura ca sa pot incepe lucrul. Este normal sa refuze sa imi faca legatura cu presedinta universitatii, avand in vedere ca e urgent si ca eu le platesc lor sute de euro in fiecare an? Ce presiune sa mai pun pe ei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 11 Septembrie 2014
Se poate refuza un astfel de document .

Legea nr.258/2007
Art. 4
(1) Practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.
...

Art. 3
(1) Organizatoul de practica este unitatea sau institutia de invatamant preuniversitar, respectiv universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative.
(2) Partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor si elevilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internship firma it Amalgam Amalgam Buna ziua, In ce conditii se poate se pot accepta interni intr-o firma mica de IT? Am primit solicitari in acest sens si as vrea sa stiu ce formalitati ... (vezi toată discuția)
Practica in spital privat adriangruia adriangruia Buna ziua, ma confrunt cu o problema de cateva saptamani. Sunt student in anul I - trec in anul II la Kinetoterapie si as dori sa fac practica intr-un spital ... (vezi toată discuția)
Practica cu elevi de la liceu ContSters406010 ContSters406010 Buna ziua, Cate ore pot lucra elevi de la un liceu care doresc sa faca practica.Pana la 6 ore si cu pauza de masa? E de ajuns o conventie intre liceu si ... (vezi toată discuția)