avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Practica in spital privat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Practica in spital privat

Buna ziua, ma confrunt cu o problema de cateva saptamani. Sunt student in anul I - trec in anul II la Kinetoterapie si as dori sa fac practica intr-un spital privat. Am fost acceptat de spital, dar pare imposibila semnarea unui contract. Spitalul imi spune ca trebuie facut un contract intre spital si universitate, unde universitatea ma trimite in practica, iar universitatea imi spune ca mai au si alti studenti la alte spitale private care fac practica si nu au avut nevoie sa faca contract cu acele spitale. Imi puteti comunica va rog care este procedura care trebuie urmata, ce tip de contract trebuie facut?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 14 Iunie 2015
Legea 258/2007 privind practica elevilor si studenţilor.
Capitolul I - Dispozitii generale
Art. 1
Practica este activitatea desfasurata de elevi si studenti, in conformitate cu planul de invatamant, care are drept scop verificarea aplicabilitatii cunostintelor teoretice insusite de acestia in cadrul programului de instruire.

Art. 2
Practicantul este elevul sau studentul care desfasoara activitati practice pentru consolidarea cunostintelor teoretice si pentru formarea abilitatilor, spre a le aplica in concordanta cu specializarea pentru care se instruieste.

Art. 3
(1) Organizatoul de practica este unitatea sau institutia de invatamant preuniversitar, respectiv universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative.
(2) Partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor si elevilor.

Capitolul II - Elemente organizatorice
Art. 4
(1) Practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

(2) Unitatile si institutiile de invatamant pot fi organizatoare de practica atat pentru elevii si studentii proprii, cat si pentru cei care provin de la alte unitati si institutii de invatamant.

In speta, cei de la spital au dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenti in practica Ramona_Sdz Ramona_Sdz Buna ziua, Daca doriesc sa angajez studentii in practica ,NU pe perioada verii, ci in timpul facultatii care vor lucra sub 8 ore/zi. Ce acte am nevoie pe ... (vezi toată discuția)
Studenta facultate asistente medicala arcani arcani Buna ziua. Sunt în anul 3 facultatea de asistente de medicina Timișoara. Doresc sa-mi desfășor activitatea, când voi absolvi facultatea, intr-un cabinet ... (vezi toată discuția)
Practica de specialitate a studentilor Alexha Alexha vreau si eu sa ma lamuresc in legatura cu practica de specialitate a studentilor de la facultatile de drept....daca cineva imi poate spune exact care este ... (vezi toată discuția)