avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studenti in practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studenti in practica

Buna ziua, Daca doriesc sa angajez studentii in practica ,NU pe perioada verii, ci in timpul facultatii care vor lucra sub 8 ore/zi.
Ce acte am nevoie pe langa un contract de munca - banuiesc?!
Cel mai recent răspuns: Ramona_Sdz , utilizator 16:53, 5 Septembrie 2013
Practica elevilor si studentilor este reglementata de Legea nr. 258/2007, publicata in Monitorul Oficial nr. 493 din 24.07.2007. Conform acestui act normativ, practica este activitatea desfasurata de elevi si studenti, in conformitate cu planul de invatamant, care are drept scop verificarea aplicabilitatii cunostintelor teoretice insusite de acestia in cadrul programului de instruire.

Practicantul este elevul sau studentul care desfasoara activitati practice pentru consolidarea cunostintelor teoretice si pentru formarea abilitatilor, spre a le aplica in concordanta cu specializarea pentru care se instruieste.

Organizatorul de practica este unitatea sau institutia de invatamant preuniversitar, respectiv universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative.

Partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor si elevilor.

Practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

Unitatile si institutiile de invatamant pot fi organizatoare de practica atat pentru elevii si studentii proprii, cat si pentru cei care provin de la alte unitati si institutii de invatamant.

Activitatea de practica se poate desfasura cu program saptamanal sau cumulat, la sfarsit de semestru sau de an de studii, in conformitate cu planul de invatamant.

Pe perioada de practica, partenerul de practica il poate angaja pe practicant, conform legislatiei in vigoare, pe baza unui contract de munca pe durata determinata, prin negocierea remuneratiei.
[ link extern ]
Multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica in spital privat adriangruia adriangruia Buna ziua, ma confrunt cu o problema de cateva saptamani. Sunt student in anul I - trec in anul II la Kinetoterapie si as dori sa fac practica intr-un spital ... (vezi toată discuția)
Practica de specialitate a studentilor Alexha Alexha vreau si eu sa ma lamuresc in legatura cu practica de specialitate a studentilor de la facultatile de drept....daca cineva imi poate spune exact care este ... (vezi toată discuția)
Studenta facultate asistente medicala arcani arcani Buna ziua. Sunt în anul 3 facultatea de asistente de medicina Timișoara. Doresc sa-mi desfășor activitatea, când voi absolvi facultatea, intr-un cabinet ... (vezi toată discuția)