avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studenta facultate asistente medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studenta facultate asistente medicala

Buna ziua.
Sunt în anul 3 facultatea de asistente de medicina Timișoara. Doresc sa-mi desfășor activitatea, când voi absolvi facultatea, intr-un cabinet stomatologic. Pana atunci, cum pot sa efectuez practica intr-un cabinet stomatologic , fără remunerație și fără ca medicul dentist,(PFA) dispus sa ma accepte în cabinet , sa nu aibă probleme cu ITM-ul sau Fiscul? Ce variante legale sunt acum ?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 10 Martie 2017
Va puteti desfasura practica intr-un cabinet stomatologic fara vreo preoblema cu autoritatile numai daca sunt respectate prevederile Legii nr. 258/2007 privind practica elevilor și studenților.

Legea 258/2007
Art. 4.
(1) Practica elevilor și studenților se organizează și se desfășoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenții, după caz, încheiată între organizator și partenerul de practică.

(2) Unitățile și instituțiile de învățământ pot fi organizatoare de practică atât pentru elevii și studenții proprii, cât și pentru cei care provin de la alte unități și instituții de învățământ.

Art. 5.
Activitatea de practică se poate desfășura cu program săptămânal sau cumulat, la sfârșit de semestru sau de an de studii, în conformitate cu planul de învățământ.

Art. 6.
Practica se desfășoară pe baza unei/unui programe analitice/portofoliu de practică, întocmită/întocmit de instituția de învățământ a practicantului.

Art. 7.
Durata practicii este cea cuprinsă în planul de învățământ.

Organizatoul de practică este unitatea sau instituția de învățământ preuniversitar, respectiv universitar, care desfășoară activități instructiv-educative și formative.

Partenerul de practică este o societate comercială, o instituție centrală ori locală sau orice altă persoană juridică ce desfășoară o activitate în corelație cu specializările cuprinse în nomenclatorul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului și care poate participa la procesul de instruire practică a studenților și elevilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica in spital privat adriangruia adriangruia Buna ziua, ma confrunt cu o problema de cateva saptamani. Sunt student in anul I - trec in anul II la Kinetoterapie si as dori sa fac practica intr-un spital ... (vezi toată discuția)
Contract practica voluntariat student danielsun23 danielsun23 Buna ziua . Am o mare dilema in legatura cu legislatia ... Am terminat dreptul , acum sunt in primul an la mecanica . Am observat ca am o pasiune in legatura ... (vezi toată discuția)
Studenti in practica Ramona_Sdz Ramona_Sdz Buna ziua, Daca doriesc sa angajez studentii in practica ,NU pe perioada verii, ci in timpul facultatii care vor lucra sub 8 ore/zi. Ce acte am nevoie pe ... (vezi toată discuția)