avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil in concubinaj

Buna ziua.Am un copil in concubinaj.Eu nu locuiesc cu tata copilului.Tata e trecut pe certificat, dar numele final al copilului este numele meu, nu al lui. (numele de familie)Ce facilitati am eu..ex.pot sa plec cu copilul din tara?pot sa hot singura in favoarea copilului...daca nu ce treb sa fac sa nu mai fiu legata de el..cu copilul.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:55, 21 Ianuarie 2011
trebuie si acordul (sotului) concubinului ptr a scoate copilul din tara. este trecut ca tata , deci isi recunoaste dreptul ca e tatal copilului.Daca se poate purta o discutie civilizata cu dumnealui e ok.
Tatal trebuie sa-si dea acordul printr-un act autentic, la notar.Aceasta daca nu cumva detineti in mod legal custodia copilului si aveti o hotarare irevocabila in a cest sens.
cereti in instanta sa va fie incredintat copilul, sa nu mai depindeti de tata pt a-si da acordul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil felice76 felice76 Buna ziua.As dori sa ma ajutati, dandu-mi raspuns la cateva intrebari:in cat timp isi poate recunoaste un tata copilul, dupa nastere?poate sa fie trecut pe ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor piratu piratu mamei ii este incredintat copilul la varsta la care avea 3 ani conform hotararii judecatoresti. de 8 ani mama traieste in concubinaj impreuna cu concubinul si ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)