avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru tatal copilului

Buna ziua.
Sotia mea este in concediu de maternitate din decembrie 2009. Doreste sa se intoarca la servici acum si eu vreau sa intru in concediu de paternitate in locul ei. Cum se procedeaza si ce indemnizatie imi revine ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: htctunat , utilizator 10:08, 8 Februarie 2011
Multumesc pt lamuriri.
Cu stima.
Am fost azi la ghiseul la care am depus dosarul sotiei si am obtinut necesarul de acte pentru intrarea in CCC a tatalui.
Vad ca sunt trecute cateva acte pt care va rog lamurire:
1. o cerere adresata de mine firmei, pe care trebuie sa existe acordul acesteia - daca firma nu isi exprima acordul, nu pot depune dosarul sau va fi respins ?
2.adeverinta pe care trebuie sa o obtina sotia mea - medic rezident medicina legala- care atesta revenirea la servici. Daca aceasta adeverinta trebuie trimisa de la Bucuresti (domiciulul meu e Cluj), ajunge in cele 30 zile in care pot depune dosarul?

Functionarul mi-a indicat ca va trebui sa merg la Directia de munca sa anunt inceperea serviciului sotiei si intrarea in CCC a mea, dar fara sa-mi precizeze daca sunt necesare acte ( parerea personala a functionarului a fost ca nu sunt necesare acte). Imi puteti explica ce este aceasta?

Multumesc.
1. OUG 111/2010 spune:
Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
...
Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin.(2) si art. 25 si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(2) Constatarea contraventiei prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzii corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
...
2. Sotia sa ia legatura cu angajatorul sau si sa-l roage sa-i trimita adeverinta mai repede. Asta dureaza cateva zile.
3. Sotia trebuie sa ia legatura cu Agentia Judeteana de Prestatii Sociale (AJPS) unde va completa o cerere de suspendare a CCC deoarece isi va relua activitatea.
4. Actele depuse la Primarie ajung la AJPS care aproba, calculeaza si plateste indemnizatia de CCC. Nu vad de ce ati merge dvs. acolo (!?). Depuneti actele la Primarie si ele ajung la AJPS.
5. Daca aveti probleme cu angajatorul in ce priveste aprobarea cererii puteti face sesizare tot la AJPS care il va sanctiona asa cum am spus mai sus.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a majorat indemnizatia de crestere a copilului?! vevy vevy Sunt o mamica care a nascut anul trecut (2010) in 30 iunie -inante de \"taieri\"-. Am beneficiat temporar de 70% din media veniturilor din ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florin_567 florin_567 in anul 2011 mai este valabila ordonanta conform careia s-a luat 15% din indemnizatia de crestere pentru copii pina la doi ani, acordata de stat ? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc din ianuarie 2011 Kitte Kitte Buna ziua Ordonanta conform careia indemnizata CIC scade cu 15% are efecte pana la 31 decembrie 2010. Ce se intampla din ianuarie? Multumesc (vezi toată discuția)