Buna ziua, tatal meu are este un producator de paturi de lana iar eu sunt o persoana cu handicap. Stiu ca unitatiile protejate au prioritate la licitatiile publice si o unitate protejata are cel putin 30% angajati persoane cu handicap. Tatal meu are are 4 angajati momentan si cu mine 5 deci nu poate beneficia de statutul de unitate protejata. Intrebarea mea este: se poate ca eu sa infiintez o firma noua cu mine ca si angajat si eventual inca 2 muncitori (insemnand 33% persoane cu handicap) iar el sa imi vanda mie paturile de lana ca sa avem prioritate la licitatiile publice, sau eu trebuie sa fiu producatorul de paturi de lana pentru a participa? As mai dori sa stiu daca eu trebuie sa fac parte din procesul de productie sau pot sa fiu administrator al societatii noi ca aceasta sa fie protejata si unde pot gasi mai multe informatii despre acest tip de entitate (acte necesare in special).
Va multumesc.
Intrebarea necesita un raspuns complex, asa ca am sa va pot doar cateva dintre solutii, in mod cat mai succint:
1. Puteti infiinta o asemenea societate.
2. Nu conteaza functiile si posturile pe care le ocupa cei care sunt incadrati intr-un grad de handicap, ci trebuie sa indepliniti cerintele legale pentru a fi declarata societate protejata.
3. La licitatii veti participa in functie de conditiile impuse de documentatia de achizitie.