avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie leasing auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie leasing auto

Buna ziua.Scriu pt prima data pe forum intrucat am o mare problema si poate reusiti sa ma lamuriti si pe mine.In data de 8.11.2010 am incheiat la notar o conventie de preluare a unei masini in leasing cu obligatia celui care preia masina sa plateasca ratele la leasing sau daca nu face asta 4 luni consecutiv masina reintra in posesia mea.Ideea este ca din greseala notarului (cred) la sfarsit se mentioneaza ca, conventia isi incepe valabilitatea in 1.octombrie 2009 in loc de 8 noiembrie 2010.
Deaorece respectivul nu a achitat nici o rata vreau sa stiu daca aceasta conventie mai este valabila sau nu pentru a putea ridica masina de la el.Mentionez ca la sfasit conventia are INCHEIERE DE DATA CERTA.
Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: tomnc2002 , utilizator 12:15, 4 Februarie 2011
sigur ca este. Plus banuiesc ca data certa este corecta, de unde sa rezulte ca data din 2009 este eroare. puteti sa-l executati.
deci chiar daca nu au trecut ce 4 luni pot sa ma duc sa iau masina tinand cont ca eu am inceput sa platesc din nou ratele.
conventia prin ea insasi este valabila.Problema este ca, va trebui sa-l actionezi in judecata pentru recuperarea autoturismului, daca nu ti-l va preda de buna-voie. Avand data certa, conventia nu poate fi pusa in executare ca si titlu executoriu.
Daca era incheiata in forma autentica si continea clauze exprese cu privire la predare, ai fi putut solicita punerea ei in executare de catre executor fara sa parcurgi etapa unui proces.
In privinta "datei gresite" poti merge la Notariatul unde a-ti facut conventia cu o cerere de indreptare a greselilor materiale si notarul sa faca o incheiere de indreptare a datei.
Bafta
Daca v-ati fi interesat inainte, ati fi aflat ca respectiva conventie nu valoreaza nimic. Pt a cesiona drepturile dintr-un contract de leasing trebuia semnat un contract intre vechiul utilizator, noul utilizator si firma de leasing.
Dvs. in calitate de utilizator ( deci nu proprietar) nu puteti dispune cum doriti de bunul respectiv.
In ceea ce priveste eroarea materiala, puteti merge la notar cu hartia sa o corecteze, dar la ce v-ar folosi?

Mergeti si luati masina de unde se afla. Punct.
adutescu a scris:

Daca v-ati fi interesat inainte, ati fi aflat ca respectiva conventie nu valoreaza nimic. Pt a cesiona drepturile dintr-un contract de leasing trebuia semnat un contract intre vechiul utilizator, noul utilizator si firma de leasing.
Dvs. in calitate de utilizator ( deci nu proprietar) nu puteti dispune cum doriti de bunul respectiv.
In ceea ce priveste eroarea materiala, puteti merge la notar cu hartia sa o corecteze, dar la ce v-ar folosi?

Mergeti si luati masina de unde se afla. Punct.

Problema este sa o mai gasesc.Ca nu mai dau de respectivul sub nici o forma

Alte discuții în legătură

Predare leasing prin notar alyflor alyflor Am o masina in leasing la care nu mai pot plati ratele.Am dat anunt pt a fi preluat acest leasing de catre altcineva contra unei sume.Din cauza ... (vezi toată discuția)
Contract leasing preluat de o societate de recuperare ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! O societate comerciala a contractat printr-un leasing un autoturism in decembrie 2005. Au fost platite ratele pana in mai 2009 iar in ianuarie 2010 ... (vezi toată discuția)
Predare leasing auto ramona ana ramona ana Buna ziua.Am si eu o intrebare pentru cine ar putea sa ma sfatuiasca in legatura cu predarea unui contract de leasing auto si anume daca e ok ca sa facem intre ... (vezi toată discuția)