avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general livrare intracomunitara din custodie la terti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

livrare intracomunitara din custodie la terti

Am urmatoarea situatie:
-cumpar de la o firma din Sibiu 1 produs. Fizic marfa nu ajunge la mine in gestiune ci ramane in custodia furnizorului.
In baza procesului verbal de custodie si a facturii fac inreg 357 = 401

- trimit cu aviz., din gestiunea mea, 2 produse catre Oradea. Le las in custodie la firma din Oradea
In baza avizului si a procesului de custodie fac inreg 357 = 371

Inchei un contract cu o firma din Ungaria careia ii voi vinde un ansamblu format din produsele din Sibiu+ produsele din Oradea
Firma din Sibiu va efectua transportul ansamblului catre Ungaria.

Ungaria doreste emiterea facturii in luna februarie dar ansamblul sa ii fie livrat fizic in Ianuarie.

Ce document ar trebui sa emit eu pentru a trimite acel subansamblu catre Ungaria in conditiile in care bunurile nu sunt in gestiunea mea, ci sunt lasate in custodie la Sibiu si Oradea?:">

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: carabela_anca , utilizator 13:46, 21 Ianuarie 2011
o dispozitie de livrare. Banuiesc ca despre asta vorbiti.
pai dispozitia de livrare este un document intern.care se foloseste doar in incinta societatii pentru a elibera de la magazie diverse....La mine marfa nu mai exista in magazia proprie ci la terti.
Sa fac iar un aviz din gestiunile "marfa la terti: Oradea si Sibiu catre Ungaria?
Ar fi ok asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)
Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)