avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula in Romania cu un autoturism inmatriculat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula in Romania cu un autoturism inmatriculat in Bulgaria?

Buna ziua.Am si eu o intrebare la dumneavoastra.Sunt posesorul unui autoturism inmatriculat in bulgaria pe numele unui cetatean bulgar.Eu am inputernicire de la acesta prin procura notariala incheiata la notar in Bulgaria cu drept de circulatie pe durata de un an .pot circula in Romania legal in aceasta perioada fara sa incalc legea? Mentionez ca eu am si rezidenta in Italia pana in 2015. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 16:02, 21 Ianuarie 2011
atit timp cit este asigurata RCA, inspectia tehnica este la zi, rovigneta achitata, nu aveti de ce sa va faceti probleme.
veti avea dezavantajul ca sunteti in vizorul politiei rutiere - exista o norma interna a BPR care indica oprirea in trafic si controlul masinilor inmatriculate in Bulgaria iar in plus vor inregistra intr-o baza de date numele conducatorului si identificarea masinii.
Eu nu cred ca este legal. OUG 195/2002 spune

Art. 82
...
(4) Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara,

Nu se mai poate proba cu stampilele pe pasaport, dar asta nu inseamna ca in viitor nu se pot cere dovezi ca ati fost in strainatate in ultimele 3 luni.
nu se cer asemenea dovezi ptr ca ele nu exista. atit timp cit se iese din tara cu CI, nu exista asemenea probe. in plus, sarcina probei este a organului de politie si nu a mea ca si conducator auto.

iar aceasta proba este imposibila de facut in timpul unui control in trafic. retinerea unui conducator auto sau confiscarea masinii pina se verifica aceste date (in masura in care ele exista) este ilegala.
Era pe aici cineva care a primit amenda in Grecia pe aceeasi problema daca am inteles bine www.avocatnet.ro/content/for...

Daca la ei se poate, si la noi se va putea in viitor... Oricum e ilegal si daca politistul il intreaba cand a intrat cu masina in tara, va trebui sa minta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovigneta burcea1974 burcea1974 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, conduc o masina de firma in interes de serviciu si din pacate pentru mine aceasta masina nu a avut rovigneta valabila in ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta, in sarcina angajatului sau a angajatorului SzAlex SzAlex Bună ziua! Lucrez la o instituţie de stat în domeniul administrativ. Anul trecut am primit o masină cu care aveam misiunea de a rezolva problemele firmei, ... (vezi toată discuția)