avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi rovigneta

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire, conduc o masina de firma in interes de serviciu si din pacate pentru mine aceasta masina nu a avut rovigneta valabila in perioda iulie-decembrie 2011. Acum au venit doua amenzi pentru aceasta masina. Intrebarea mea este cine va trebui sa plateasca aceste amenzi ,eu care sunt utilizatorul si nu am verificat daca masina are rovigneta sau firma. Firma mi-a dat amenzile mie spunandu-mi ca eu trebuie sa le platesc pentru ca nu am verificat daca masina avea sau nu rovigneta cit timp eu am condus-o.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 16:04, 18 Ianuarie 2012
DACA DVS SUNTETI UTILIZATOR -ADICA MASINA DVS ESTE IN LEASING SI PLATITI PENTRU EA RATE DE LEASING- VE -TI PLATI AMENZILE DE ROVIGNETA.
DACA PE CERTIFICATUL DE INMATRICULARE ESTE TRECUTA FIRMA LA CARE LUCRATI SAU ORICE ALTA PERSOANA DVS NU VE- TI PLATI AMENDA.
Masina este proprietatea firmei la care lucrez, si mi s-a spus ca amenda o plateste cel care a condus masina pentru ca trebuia sa verifec daca avea rovigneta,greseala este intradevar a mea pentru ca nu am verificat dar......nu mi se pare in regula......acum nu stiu.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
burcea1974, utilizator
Cel care comite contravenţia trebuie să plătească. Dumneata conducător auto, când pleci cu maşina în trafic verifici ca aceasta să corespundă din toate punctele de vedere. NU corespunde... plăteşti.
Au mai fost discuţii din astea pe aici şi oamenii au plătit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca masina nu a fost declarata la politie cristinamary cristinamary Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor privind situatia unei masini. Aceasta a fost luata in leasing de catre proprietar in 2008(ultima rata leasing). S-a ... (vezi toată discuția)
Rovinieta trebuie lipită pe parbriz? Daria8 Daria8 Buna dimineata Am primit azi o amenda, pentru ca nu am avut rovinieta lipita pe parbriz. Constatarea s-a facut prin fotografierea in trafic. Am rovinieta ... (vezi toată discuția)
Instiintare de amenda pentru rovigneta primita dupa 2.5 ani! Brigid Brigid Buna seara. In urma cu doua saptamani am primit instiintare de amenda pentru circulatie fara rovigneta in data de 18 martie 2011 (!?!). Eu atunci nu aveam ... (vezi toată discuția)