avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescrierea unei executari
Discuție deschisă în Executare silită

prescrierea unei executari

care este perioada de prescriere a unei executari silite? Am o hotarare din 2006. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:55, 21 Ianuarie 2011
Termenul de prescriptie a executarii silite in materie civila, este de 3 ani , de la data cand s-a nascut dreptul de a cere executarea silita.
Daca sentinta cuprinde termene de plata in sarcina debitorului, ulterioare ramanerii definitive a sentintei, termenul se calculeaza incepand cu acele date.O hotarare din 2006 mai mult ca sigur ca este prescrisa
5 ani daca este vorba de taxe impozite, amenzi, chiar daca au fost contestate aceste sume in instanta si exista o hotarare jud. in rest 3 ani.
gribi gabriel a scris:

care este perioada de prescriere a unei executari silite? Am o hotarare din 2006. Multumesc!


Acea hotarare a fost investita cu titlu executoriu, s-a emis vreo somatie de plata in baza hotararii?


Art. 389 C.p.c.
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare judecatoreasca danielciuca danielciuca daca trec 6 luni in care executorul nu face nici un act de executare desi are liber la aceasta, poate sa mai ceara executarea dupa ce instanta costata ... (vezi toată discuția)
Executare silita duduta28 duduta28 Buna ziua Am următoarea speta: In 2006 si 2006 am contractat 2 credite de nevoi personale pe care nu le am mai putut plati. In 2012 (iulie) am primit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)