avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Devenire Broker asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Devenire Broker asigurari

Ce trebuie sa fac sa devin broker in asigurari?
Trebuie sa fac contracte cu toate societatile de asigurari?
Cel mai recent răspuns: ContSters184692 , utilizator 09:18, 5 Februarie 2011
Ca sa devi broker in asigurari poti sa iei legatura cu o firma de brokeraj in asigurari si prin incheierea unui contract de mandat poti deveni asistent in brokeraj si apoi in timp poti urca niste trepte care te vor putea duce la pozitia de broker in asigurari.Dar ptr. acest lucru trebuie mai intai sa parcvurgi un curs de initiere in munca de asistent in brokeraj si sa inveti multe lucruri despre felul in care trebuie sa lucrezi in acest domeniu. Odata devenit membru al unei astfel de societati vei putea colabora, ptr. icheiera de asigurari,cu mai multe societati de asigurari. Desigur societatea de brokeraj incheie la randul ei niste contracte de colaborare cu aceste societati si numai cu acelea poti colabora cu care s-a incheiat un astfel de contract. Pentru activitatea desfasurata se primeste un comision.
ok, insa nu vrea sa fiu sub un broker ci sa fiu direct broker. In acest fel as avea parte de comisioane direct cu societatile de asigurari, Cursurile le pot face banuiesc si direct in cadrul societatilor de asigurari.
Nu se poate direct?
Revin cu unele informatii suplimentare.
Pentru afi broker in asigurari trebuie sa urmezi un curs , contra cost, pentru a obtine acest drept. Aceste cursuri se vor organiza in curand, sub controlul CSA.
Societile de asigurari au,fiecare, alte reguli de a-si angaja colaboratori.Cel mai bine ar fi sa te duci la o astfel de societate si sa intrebi care este procedura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consultati siteul CSA: www.csa-isc.ro
Acolo veti gasi toate detaliile...si nu sunt putine....va spun asta din experienta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc

Alte discuții în legătură

Asistent boker in asigurari voxmaris voxmaris Ce conditii trebuie indeplinite pentru a infinta o firma avand activitatea de asistent broker in asigurari? Codul CAEN e 6622? (vezi toată discuția)
Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Broker de asigurari / sau firma de brokeraj in asigurari dmdaniel dmdaniel Buna seara, As dori sa fac asigurari de mai multe tipuri (RCA, CASCO, LOCUINTE, DE SANATATE, DE VIATA, OBLIGATORII si altele) pentru mai multe societati de ... (vezi toată discuția)