avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat nastere copil

buna ziua. urmeaza sa nasc in aprilie in Republica Moldova. cum pot sa obtin Certificat de Nastere romanesc daca nu nasc in Romania?(sotul meu e cetatean roman, eu rezidenta). Avem o fetita de aproape doi ani. Nici ea nu a fost nascuta in Romania. Am obtinut certificatul de nastere f. greu.... drumuri la Bucuresti, audiente etc. a durat mai bine de patru luni.... riscam sa pierd indemnizatia de crestere a copilului. Ni s-a spus initial ca se poate face la Sectia Consularaa Romaniei din Chisinau. acolo ni s-a spus altceva....#-o
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 08:30, 24 Ianuarie 2011
De ce nu veniti sa nasteti in tara? Asa veti scapa de problema.
am avut o experienta f. neplacuta in spitalul din Bacau. mi-a murit primul copil acolo si e din neglijenta doctoritei care m-a tratat.... s-a intamplat in 2007, i-am dat numai 500 lei.... pentru mai multa atentie trebuie sa dau 2000 si i-as da, in semn de recunostinta pentru cineva - nu din obligatie. S'apoi, nu se compara conditiile din maternitatea Bacau cu cele din Republica Moldova - credeti-ma, stiu ce spun....
Sincere condoleante pentru bebelus. Va inteleg. Stiu care sunt conditiile din spitalele noastre si eu am stat cu frica in san pana sa imi scot bebelusul din spital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu minor in moldova valentinabitca valentinabitca Buna ziua. Am avut o mica vacanta in R.Moldova, si am reusit sa-i fac in Chisinau fetitei mele de 3 luni certificat de nastere moldovenesc, ea fiind nascuta in ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere românesc bebeluș md CristinaNegru CristinaNegru Bună ziua. Dorim să perfectăm certificatul de naștere românesc al bebelușului nostru de 2 luni născut în Republica Moldova. Doar soțul are cetășenie ... (vezi toată discuția)
Pierderea pasaportului romanesc in uk Lichiku Lichiku Buna seara. Mă numesc Negru Valeria si deţin dublă cetăţenie, a Republicii Moldova si cea a României. La data de 09.03.2014 mi-am pierdut paşaportul ... (vezi toată discuția)