avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierderea pasaportului romanesc in UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierderea pasaportului romanesc in UK

Buna seara. Mă numesc Negru Valeria si deţin dublă cetăţenie, a Republicii Moldova si cea a României. La data de 09.03.2014 mi-am pierdut paşaportul românesc aflindu-ma in Marea Britanie. Ţin sa menţionez că pasaportul românesc ce îl am e cu viză de reşedinţa in Republica Moldova si nu deţin buletin de identitate românesc ci certificat de naştere. Pierderea a fost anunţată la poliţie si mi sa dat cu această ocazie un număr de referinţă. Vă rog frumos sa-mi dati o informatie de ce documentatie am nevoie pentru perfectarea acestuia aici la consulat. Orice e-mail trimis consulatului e data o referinta la pagina principala unde nu sint date ce se refera la cet. romani cu viza in RM. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:04, 11 Martie 2014
Daca ati obtinut pasaportul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate de la consulatul din Chisinau mi-e teama ca va trebui sa il solicitati din nou de acolo. Aveti grija de hartia de la politie, o sa va foloseasca.
In opinia mea consulatul din Anglia nu va poate ajuta decat cu eliberarea unui titlu de calatorie; incercati totusi sa sunati sau sa mergeti personal sa va informati.
[ link extern ]
am obtinut pasaportul in sect 1 Bucuresti. e imposibil de a afla o informatie anume aici la consulat. As putea obtine pasaportul in baza certificatului galben de redobindire a cetateniei si certificatului de nastere roman? Va multumesc
Cei din Anglia nu au competenta sa elibereze pasaport CRDS cu domiciliul in Moldova, ei servesc romanii care isi stabilesc domiciliul in Anglia.

Din pacate puteti obtine alt pasaport numai de unde l-ati obtinut pe primul, de la Bucuresti, sau de la Chisinau.
O sa aveti nevoie atat de dovada redobandirii cetateniei si de certificatul de nastere romanesc cat si de dovada domiciliului din Moldova (buletinul de identitate moldovenesc).

Ca sa ajungeti in Romania aveti nevoie, cum v-am spus, de titlu de calatorie de la consulat; sa aveti cu dvs. certificatul de nastere ca sa va poate inscrie CNP-ul. Ar fi bun si alt act cu poza (de ex. permis de conducere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru copil cu parinti din republica moldova bebibebo bebibebo Copilul s-a nascut anul acesta, are toate actele pe Republica Moldova, acolo este locul nasterii si domiciliu. Prin toate actele ma refer la certificat de ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Mai este necesara viza pentru uk a unui cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman ? virna virna Doresc sa ma castoresc cu o cetateanca din Republica Moldova si as dori sa stiu care sunt actele necesare pentru casatorie, dar si ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)