avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartile de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartile de munca

buna ziua! am si eu o nelamurire. am auzit ca cei care nu au loc de munca si detin cartile de munca acasa trebuie sa le depuna la camera de munca pentru a fi inregistrate datele in calculator pentru ca nu vor mai fi valabile cartile de munca fiind toate datele in format eletronic. vreau sa stiu daca e adevarat si daca este un termen limita pentru a fi depuse si daca trebuie mers personal. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 21 Ianuarie 2011
Efectiv, conform prevederilor art. 298, alin.3 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, la 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca. Prin urmare, de la 1 ianuarie 2011 inceteaza existenta carnetului de munca, dupa aceasta data evidenta muncii realizandu-se electronic prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor reglementat prin Hotararea de Guvern nr. 161/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
www.avocatnet.ro/content/art... )

Si aici sunt persoanele si organismele angajati pentru a informa despre noul sistema: [ link extern ]

Sunt angajati pentru a va informa despre acestor probleme acest persoane: De la Inspecţia Muncii – aparatul central la numerele 021.302.70.54 (persoană de contact Popescu Daniela – inspector de muncă) sau 021.302.70.89 (persoană de contact Pop Lizeta – inspector de muncă);
oltean loredana a scris:

buna ziua! am si eu o nelamurire. am auzit ca cei care nu au loc de munca si detin cartile de munca acasa trebuie sa le depuna la camera de munca pentru a fi inregistrate datele in calculator pentru ca nu vor mai fi valabile cartile de munca fiind toate datele in format eletronic. vreau sa stiu daca e adevarat si daca este un termen limita pentru a fi depuse si daca trebuie mers personal. va multumesc anticipat.

Carnetele de munca trebuiau depuse la Casele de pensii in vederea scanarii , pana la data de 30.11.2010 . Nedepunerea in termen este sanctionata cu amenda.

Prin urmare, trebuie sa va prezentati cu carnetul de munca si copie de pe c.i. la Casa Teritoriala de Pensii in vederea scanarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie inventar comision itm Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog mai trebuie depusa declaratia privind comision itm ? Multumesc (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)
Inchidere carnet munca dupa abrogarea decretului nr.92/1976 Denisa.Mocanu Denisa.Mocanu Conform prevederilor art. 298, alin.3 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, la 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. ... (vezi toată discuția)