avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC

Buna ziua!Am sin eu o intrebare de la o prietena:in luna februarie trebuie sa se intoarca la serviciu din CCC,vrea sa demisioneze si vrea sa stie daca mai primeste pe februarie indemnizatia?Copilul implineste 2 ani in martie,
primeste si in martie si indemnizatia sin alocatia copilului?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:20, 21 Ianuarie 2011
1. Indemnizatie pentru CCC si alocatia le primeste pana in ziua in care copilul implineste 2 ani (inclusiv).
2. Dupa terminarea CCC poate sa demisioneze daca asta doreste dar nu va putea sa beneficieze de indemnizatie de somaj.
Multumesc anticipat.Nu o va afecta cu nimic faptul ca se va angaja la alta firma,adica nu va pierde indemnizatia si alocatia pe februarie si martie?
1. Am spus ca poate demisiona dupa ce termina CCC.
2. Nu se poate angaja in timpul CCC pentru ca va pierde indemnizatia.
3. Dupa ce termina CCC merge la angajator si face cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
4. In acelasi timp face si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data. Daca vrea demisie trebuie sa efectueze preavizul de 15 zile calendaristice.
5. Apoi se angajeaza unde doreste.
Am inteles,va cere incetarea CIM si nu se poate angaja pana in martie pentru ca nu vrea sa piarda indemnizatia.Multumesc.Am inteles bine da?
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
adinamihalache, utilizator
Va cere incetrea CIM dupa ce termina CCC.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil cu contractul de munca incetat marga1983 marga1983 Buna ziua.Sotul meu primeste de la 1 februarie 2015 indemnizatie pentru cresterea copilului avand contractul de munca suspendat cu aceeasi data. La data de 30 ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in somaj la cererea angajatului dupa terimnarea concediului de crestere copil? catalinion84 catalinion84 Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Sotia mea pe 24 decembrie termina concediul de crestere a copilului. 1. Mai ia ... (vezi toată discuția)
Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)