avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate intra in somaj la cererea angajatului dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate intra in somaj la cererea angajatului dupa terimnarea concediului de crestere copil?

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Sotia mea pe 24 decembrie termina concediul de crestere a copilului.

1. Mai ia indemnizatie si pe luna decembrie?
2. Noi ne-am mutat din localitatea in care isi are ea serviciul in alt oras, la o distanta de 200 KM si ca urmare nu va mai putea sa se intoarca la vechiul job si nici altceva momentan nu si-a gasit. Poate intra in somaj? Isi poate da demisia si sa se inscrie la somaj in orasul in care ne-am mutat?

Va rog din suflet sa ma ajutati si sa ma indrumati. Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:35, 13 Decembrie 2010
Primeste indemnizatie si in decembrie. Daca isi inainteaza demisia nu poate beneficia de somaj. numai in cazul in care angajatorul ii desface contractul din motive neimputabile sotiea poate beneficia de indemnizatie de somaj
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

Daca c.i.m. va inceta pentru motive neimputabile salariatului puteti benficia de somaj.
1. Sotia primeste indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
2. Pe perioada cat a fost in CCC sotia era inca sub contract cu angajatorul(CIM era suspendat, nu incetat).
3. Sotia trebuie sa faca cerere la angajator si sa solicite incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza acaeluiasi CIM.
4. Daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile ei atunci o poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si va putea beneficia de indemnizatie de somaj. Sa vorbeasca cu angajatorul si sa-l roage sa o concedieze in acest fel.
5. Sa nu demisioneze (art.79 din Codul muncii) sau sa faca cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) ca nu va mai beneficia de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire kido93 kido93 Salutre. Patronul firmei la care lucrez m-a pus sa-mi depun preaviz de 20 de zile pentru ca inchide firma.Pot intra in somaj? (vezi toată discuția)
Somaj dupa incetarea indemnizatiei crestere copil editaama editaama buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns sotia a terminat de luat indemnizatia de crestere a copilul in data de 2 decembrie 2013 a incetat ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)