avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil cu contractul de munca incetat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil cu contractul de munca incetat

Buna ziua.Sotul meu primeste de la 1 februarie 2015 indemnizatie pentru cresterea copilului avand contractul de munca suspendat cu aceeasi data. La data de 30 februarie 2015 i sa facut incetarea contactului de munca cu acordul partilor,societatea si-a inchis punctul de lucru.Intrebarea mea este daca mai beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.Mentionez ca nu s-a reangajat deci nu are nici un fel de venituri impozabile.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 4 Aprilie 2015
1. Va primi in continuare indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pana ce copilul implineste 2 ani, chiar daca i-a incetat contractul individual de munca (CIM).

2. - Dar nu trebuia sa face el cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
- Deoarece s-a desfiintat punctul de lucru trebuia sa fie concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si dupa ce se termina CCC ar fi putut beneficia de indemnizatie de somaj.
Data de 30 februarie 2015 nu exista in calendar .:-/

..... i sa facut incetarea contactului de munca cu acordul partilor,societatea si-a inchis punctul de lucru.....

Cum i s-a incetat raportul de munca cu acordul partilor ? A facut vreo solicitare in acest sens sau a fost obligat sa depuna o astfel de cerere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc adinamihalache adinamihalache Buna ziua!Am sin eu o intrebare de la o prietena:in luna februarie trebuie sa se intoarca la serviciu din CCC,vrea sa demisioneze si vrea sa stie daca mai ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florentinaudangiu florentinaudangiu Buna ziua , in momentul de fata sunt in Concediu de crestere copil , am optat sa stau 2 ani cu el acasa , dupa terminarea acestei perioade nu mai doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Sfarsitul concediului pentru cresterea copilului ecaterina23 ecaterina23 buna ziua.la sfarsitul lunii septembrie copilul implineste 2 ani si se termina concediul pentru cresterea copilului.as vrea sa stiu ce am de facut daca nu ... (vezi toată discuția)