avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere impotriva conducerii primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere impotriva conducerii primariei

Buna ziua
va scriu in numele unei mici comunitati rurale care de multa vreme este jignita si purtata cu vorba in diferite chestiuni locale de catre conducerea primariei.
Comunitatea a hotarat sa faca o plangere/memoriu care cuprinde pe de o parte lucruri concrete de care se face vinovata conducerea primariei si pe de alta parte doleantele proprii.
Intrebarea este:
Catre ce organism poate fi inaintata aceasta plangere si in ce conta acest demers?
Va multumesc in numele tuturor!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:32, 4 Februarie 2011

"Politia este a primariei, asa ca nu va face nimic."

A-ha! Multumim de informatie. Nu intelegeam de ce incearca sa ne faca sa renuntam.
Memoriu este in lucru.
Vom reveni cu vesti, bune, speram!

Inainte de a va adresa primarului a-ti facut un memeoriu Consiliului local? Deoarece in conformitate cu art. 51 din Legea 215/2001 rep. privind administratia publica, consilierii sun in serviciul colectivitatii locale. Poate dolean]tele dvs. sunt de competenta consiliului localsi nu a primarului. Daca nu aveti consilieri locali alesi din cadrul satului/comunitatii dvs. puteti fi reprezentati in consiliul local de un delegat satesc ales din randul dvs. in cadrul unei adunari satesti convocate si organizata de primar si desfasurata in prezenta primarului sau viceprimarului. Studiati art. 38-72 din Legea 215/2001 rep. si aflati mai multe detalii. Poate va ajuta!
MI se par principiale si corecte sfaturile care v-au fost date de "Corbeanca".
Pe de alta parte ,aveti posibilitatea in cazul existentei unei comunitati mai mari nemultumite sa sesizati reprezentatntii presei locale si centrale.
Este si aceasta o modalitate de presiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea viceprimarilor al consiliului local gheniga gheniga Buna ziua Am si eu o intrebare. Intr-o comuna ,din cauza incapatanarii primarului,a fost schimbat viceprimarul. I-au fost retrase atributiunile,si a fost ... (vezi toată discuția)
Revocare viceprimar popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua as dori sa aflu cum trebuie sa se procedeze in cazul in care se doreste revocarea sau demiterea unui viceprimar. Am consultat prevederile ... (vezi toată discuția)
Viceprimar / consilier local FRANCISC59 FRANCISC59 Rog explicatie la urmatoarea problema> Sunt pe locul 4 in lista de consilieri locali a unui partid . In urma voturilor obtinute primii trei consilieri ... (vezi toată discuția)