avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inlocuirea viceprimarilor al consiliului local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inlocuirea viceprimarilor al consiliului local

Buna ziua

Am si eu o intrebare.
Intr-o comuna ,din cauza incapatanarii primarului,a fost schimbat viceprimarul.
I-au fost retrase atributiunile,si a fost instalat,cu acestea,consilierul lui personal.
Mentionez ca inca nu s-a adus in discutie,in consiliul local,iar consilierul sau personal,nu este membru sau consilier in consilul local.s-a emis o decizie in acest sens,se poate asa ceva?,eu consider ca e ilegal ,am dreptate sau nu

va multultumesc anticipat Ghita Niga

Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
gheniga, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 10 Martie 2016
Potrivit art.57 alin.3 din Legea 215/2001 , viceprimarul este ales cu votul majorităţii consilierilor locali în funcţie, din rândul membrilor acestuia

Prin urmare, viceprimarul trebuie sa aiba si calitatea de consilier local.

Este o nelegalitate , fapt pentru care puteti sesiza Institutia Prefectului pentru a se anula acea hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare viceprimar musca musca 1)Viceprimarul poate fi schimbat pe art.57 din Legea 215,daca se afla in concediu medical? Daca este prezent la sedinta,are drept de vot? 2)Persoana propusa ... (vezi toată discuția)
Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Procedura de alegere viceprimar/presedinte si vicepresedinti consilii judetene ank82 ank82 Buna seara! Am o serie de intrebari si nu stiu cu care sa incep. In primul rand as vrea sa imi raspunde-ti cat se poate de repede la aceasta postare si va ... (vezi toată discuția)