avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... schimbare viceprimar
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

schimbare viceprimar

1)Viceprimarul poate fi schimbat pe art.57 din Legea 215,daca se afla in concediu medical?
Daca este prezent la sedinta,are drept de vot?
2)Persoana propusa pentru functia de viceprimar,are drept de vot?
Au drept de vot doar consilierii locali, indiferent cine sunt ei.

Art. 57 din legea 215/2001 vorbeste de dizolvarea consiliului local.


Art. 78 (2) Schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, la propunerea motivată a unei treimi din numărul consilierilor sau a primarului, prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie.
Art. 80. - Mandatul viceprimarului încetează de drept în condiţiile prevăzute la art. 72, care se aplică în mod corespunzător. În acest caz consiliul local ia act de încetarea mandatului şi alege un nou viceprimar.


Nu conteaza ca este in concediu medical, nu se aplica prevederile codului muncii.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Este vorba de art.57 din legea 215/2001 republicata si actualizata.Daca -mi poate cineva raspunde:viceprimarul in functie si persoana propusa pentru functia de viceprimar pot sa voteze sau au un interes personal patrimonial? Va foarte multumesc.
Pot sa voteze toti membrii consiliului local, indiferent daca sunt candidati la functie sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de alegere viceprimar/presedinte si vicepresedinti consilii judetene ank82 ank82 Buna seara! Am o serie de intrebari si nu stiu cu care sa incep. In primul rand as vrea sa imi raspunde-ti cat se poate de repede la aceasta postare si va ... (vezi toată discuția)
Cum se alege viceprimarul unei localitati? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua, doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ??? votul ... (vezi toată discuția)
Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)