avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj la tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj la tribunal

Buna seara,
Am si eu nevoie de ceva lamuriri,daca poate cineva sa ma ajute.
pentru partaj la tribunal este nevoie de actul de proprietate al casei (asta e motivul partajului)?
Poate sotul sa ceara sa-mi dea el banii pe partea mea si sa stea el in casa(eu locuiesc acum in casa,cu copilul de 18 ani),daca eu nu am acesti bani sa-i dau lui,sau se solicita vanzarea casei daca eunu am banii necesari?
Inca o intrebare,la data stabilita pentru primul termen,nu pot ajunge si nici nu pot sa-mi angajez un avocat pana atunci,se amana sau nu se ia in considerare ca nu ma prezint?

Multumesc mult celor care ma ajuta !
Cel mai recent răspuns: ContSters145300 , utilizator 22:54, 21 Ianuarie 2011
1.Pentru a fi partajat un bun imobil comun, este evident ca actul de-proprietate al sotiilor trebuie depus la dosar ( in copie legalizata).
2.Aceasta intrebare vizeaza modaliatatea de atribuire in natura a imobilului supus partajului , astfel ca oricare dintre parti poate solicita atrbuirea in natura a imobilului, instanta urmand sa-l oblige pe sotul caruia ii atribuie imobilul la plata sultei catre celalat sot, sulta ce va reprezenta contravaloarea cotei sale decise de catre instanta .
La atribuirea imobilului in natura se tine seama si de posesia imobilului, astfel ca din acest punct de vedere aveti un avantaj.
Daca sa spunem imobilul va v-a fi atribuit dvs. in natura si nu veti avea acea sulta de care va vorbeam, sotul dvs. poate executa silit hotararea in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de partaj.
3. La primul termen de judecata daca procedura este completa, procesul nu se amana daca dvs. lipsiti.
Pentru a obtine amanarea cauzei, este necesar sa formulati o cerere prin care sa solicitati un nou termen de judecata necesar angajarii unui aparator.

Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca nu va permiteti costurile unui proces si mai ales a consecintelor pe care le poate produce acesta mai bine nu faceti nimic.
Daca veti fi obligata de instanta sa platiti jumatate din valoarea apartamentului si nu veti reusi din lipsa de bani se va vinde imobilul la licitatie publica daca nu il veti vinde de buna voie...
Din pacate nu eu solicit partajul ci sotul,dupa ffff multi ani,spunand pana acum ca ramane copilului si nu facem partaj.
Nu stiam ca este scump un partaj la tribunal,motiv pentru care ma mir de unde are el bani,deoarece copilului nu i-a dat un leu in afara pensiei de intretinere,dealtfel nici nu a vazut-o de 8 ani,nu a cautat-o nici macar la telefon.

Va multumesc din suflet tuturor pentru sfaturi.
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Sulta sau vanzare la licitatie asaveid asaveid in urma decesului sotului, socrii mei au introdus actiunea de partaj. care varianta este recomandata pentru impartirea bunurilor: atribuirea bunului imobil ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)