freeelis a scris:
De unde reiese asa ceva, ca in sectorul privat nu exista sporuri?
in sectorul privat exista doar prime, iar termenul de prima difera de cel de spor... sporul se acorda lunar, pe cand prima se acorda in functie de realizarile angajatilor
"Diferenta majora intre spor si bonus este evidenta: sporul se acorda indiferent de performanta, bonusul se acorda numai pe baza performantei. Acest lucru explica diferenta de mentalitate si perceptie a muncii: angajatii din mediul privat vor cauta sa-si creasca salariul prin cresterea performantei, iar cei de la stat incearca sa-si creasca salariul prin accesul la cat mai multe sporuri"
citat din: Anca Podoleanu, managing partner in cadrul companiei de consultanta in management Choice Management&Consulting si director executiv al HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania preluat de pe site-ul ZF
[ link extern ] /
m-ai facut sa ma indoiesc de cunostiintele mele.... am cautat informatii despre acordarea sporurilor si ti-am citat.... NU exista sporuri la privat de cat in cazul celor negociate in contractul colectiv, situatii putine, deoarece angajatorii vor profit maxim si nu isi permit sa dea la angajati bani fara sa munceasca suplimentar