avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate primi indemnizatia de crestere a copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate primi indemnizatia de crestere a copilului un tata ce nu lucreaza cu carte de munca, ci sezonier?

Suntem o familie tanara si avem o mica problema. Ne dorim un copil insa eu as dori sa ma intorc la serviciu imediat dupa nastere deoarece nu as vrea sa-mi pierd locul de munca. Sotul meu a lucrat in trecut cu carte de munca insa de 5 ani lucreaza sezonier, fara a fi angajat cu contract undeva. Ce ar trebui sa facem ca sotul sa poata intra in concediul de ingrijire al copilului primind indemnizatia aferenta? Stiu ca in lege se spune ca trebuie sa obtina venituri profesionale impozabile in ultimele 12 luni. Exista o modalitate de a plati contributiile aferente unui venit realizat? Ce demersuri ar trebui sa faca? Unde se plateste si care ar fi procentul? Trebuie platite toate contributiile (sanatate, pensie, somaj, impozit) sau numai impozit?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum se poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului daca persoana nu este angajata myalaura myalaura Ne dorim un copil insa eu as dori sa ma intorc la serviciu imediat deoarece nu as vrea sa-mi pierd locul de munca. Sotul meu a lucrat in trecut cu carte de ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale liana alexe liana alexe Buna ziua,ma numesc Liana Alexe si sunt o mamica care a nascut in data de 17 februarie 2009 si ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ... (vezi toată discuția)
Firma nu imi da actele de somaj iuliandaniel iuliandaniel Buna ziua. In data de 13.02.2010 am terminat concediul de ingrijire copil. Nu am unde sa ma intorc la munca deoarece firma nu functioneaza. Patronul imi spune ... (vezi toată discuția)