Buna ziua.
In data de 13.02.2010 am terminat concediul de ingrijire copil. Nu am unde sa ma intorc la munca deoarece firma nu functioneaza. Patronul imi spune ca el a vandut-o insa pe ANAF am gasit-o cu datorii si apare in executare silita. Problema este ca nu imi raspunde la telefoane, am fost la locul de munca unde functioneaza o alta firma la care am inteles ca tot el este actionar dar nu l-am gasit. Am vb cu el la telefon dupa ce l-a sunat cumnata lui care lucreaza acolo. Raspunsul lui a fost ca el ma ajuta cu actele dar nu a facut nimic pana acum. Mi-a spus ca ii datoreaza niste bani doamnei care se ocupa cu cartile de munca iar dansa nu vrea sa-i lucreze nimic pana nu isi primeste banii. Mi-a dat niste copii ale declaratiilor CAS si somaj dar sunt din ianuarie pana in august 2007 iar eu am intrat in indemnizatie de CIC in 26 martie 2008. Am facut cererea de reincadrare in munca, dar nu am primit decat o decizie scrisa de cumnata lui care nu este cu stampila sau cu nr de inregistrare. Este o decizie conf. art 65(1) dar nu completata total.
Unde credeti ca as putea sa merg pentru a putea beneficia de somaj si cum ar trebui sa procedez in situatia asta? Precizez ca mi-a spus ca el nu are stampila si exista una la doamna care ar trebui sa imi faca actele. Dar ei nu se pun de acord. Singura care pierde sunt eu. Mai pot lua somajul daca apare la ANAF cu datorii si la somaj?
Unde sa merg pentru ca sunt destul de disperata? Si sotul este deocamdata in somaj si nu imi permit sa stau fara nici un venit nici macar o luna.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
VA multumesc.
In primul rand faceti sesizare la ITM cat si la Agentia de somaj.Discutati cu el , nu este problema Dmv . ca nu si-a platit contributiile catre stat si ca a cesionat partile sociale.In cazul in care nu intelege , puteti sa actionati in instanta .
Mult succes,