avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce înseamnă când obiectul dosarului este opozitie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce înseamnă când obiectul dosarului este opozitie

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o clarificare. Am văzut, pe portalul instanţelor de judecată, că firma la care lucrez a fost dată în judecată de Direcţia locală a Finanţelor Publice (pârâţi sunt atât firma, cât şi acţionarul unic). La "Materie juridică" scrie "Litigii cu profesionişti", iar la obiectul dosarului "Opoziţie". Ce înseamnă asta?
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 22:35, 23 Octombrie 2015
Probabil s-a facut o cesiune de parti sociale catre persoane din afara firmei si ANAF a facut opozitie la aceasta hotarare a asociatilor de cesionare pe motiv ca exista datotii la stat. Opozitia este facuta de ANAF ori de cate ori firma efectueaza anumite schimbari in firma (inclusiv dizolvarea voluntara) pt care legea impune obligatia ca societatea sa nu inregistreze datorii. Daca sunt datorii, ANAF face opozitie.
Vă mulţumesc mult. Într-adevăr, firma are mari datorii la stat, iar administratorul firmei a făcut o manevră ca să scape de aceste datorii, şi anume mutarea obiectului de activitate al firmei de la firma cu datorii la un ONG condus tot de el, intenţia lui fiind ca să lase actuala furmă fără activitate şi să fie declarată inactivă. Eu sunt afectată direct de aceste manevre (cum sunt afectaţi, de altfel, toţi salariaţii), deoarece nu ni s-au plătit de ani de zile contributiile, în primul rând pentru că administratorul este un evazionist notoriu şi este convins că nu va păţi niciodată nimic. Aşadar, eu am sesizat Direcţia Antifraudă Fiscală în urmă cu circa 3 luni, când am aflat ce mârşăvii pregăteşte şi m-am bucura ca această acţiune a Administraţiei Financiare să aibă legătură cu sesizarea mea, pentru că am fost extrem de afectată pe toate planurile de aceste preconizate măsuri.
Cu scuzele de rigoare, aş mai avea o întrebare: dacă există acest litigiu (pentru care încă nu s-a stabilit nici măcar primul termen de judecată), el are vreun efect asupra deciziei administrative de trecere a obiectului de activitate al firmei la ONG-ul respectiv sau nu are nicio implicaţie în acest moment, iar lucrurile se vor petrece aşa cum vrea administratorul? Întreb asta deoarece am fost anunţaţi că trebuie să ne dăm demisia de la firmă şi să semnăm un nou contract cu acel ONG despre care aminteam. Mulţumesc mult
Cata vreme firma nu achita datoriile la stat, opozitia formulata de ANAF va fi admisa, iar societatea nu va putea realiza la registrul comertului operatiunea solicitata.
Vă mulţumesc mult şi vă mai rog să mă lămuriţi în legătură cu un aspect, pentru că nu cunosc implicaţiile juridice ale unui astfel de demers şi este vorba despre locul meu de muncă. Obiectul de activitate al firmei (cea care are datorii la stat si a fost dată în judecată de ANAF) este editarea unei reviste. Administratorul firmei ne-a spus să ne dăm demisia de la această firmă şi să încheiem un nou contract de muncă cu entitatea unde este el preşedinte (aceasta nu este o societate comercială, ci un fel de ONG), cu începere de la 1 noiembrie. Astfel, revista ar urma să apară de la 1 noiembrie sub egida respectivului ONG şi nu a vechiului acţionar unic. Procesul cu ANAF-ul nu a avut încă primul termen de judecată, dosarul a fost depus în instanţă conform site-ului tribunalului, la finalul lunii seprembrie. Aşadar, rugămintea mea este să-mi spuneţi ce s-ar putea întâmpla în aceste condiţii, dacă oamenii îşi dau demisia conform dispoziţiei administratorului, urmând să lucreze şi să editeze acea revusrtă la ONG-ul condus de acelaşi administrator evazionist. E posibil ca după terminarea procesului revista să nu mai poată apărea din cauză că ANAF-ul nu a fost de acord ca actualul acţionar unic să se debaraseze de revistă şi să o dea ONG-ului? Cum ne va afecta pe noi, angajaţii? Mulţumesc foarte mult
Opozitia nu are legatura cu nimic din ceea ce ati spus dvs. Daca nu sunt achitate datoriile, situatia ramane neschimbata, procedura care este dorita a se realiza la registrul comertului nu se va finaliza.

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului pentru datoriile firmei la bugetul de stat elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma clarificati in urmatoarea problema. Firma la care lucrez a acumulat datorii mari la bugetul de stat, la toate capitolele (impozit, ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma - opozitie anaf CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Am situatia urmatoare: am facut demersurile pentru a-mi inchide firma. In prima etapa am publicat hotararea in Monitorul Oficial. Pentru etapa ... (vezi toată discuția)
Convorbirea telefonica poate fi o proba? elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa-mi spuneti daca o convorbire telefonica (inregistrata de telefon, nu de reportofon, deci care releva fara dubiu numarul de telefon ... (vezi toată discuția)