avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare firma - opozitie ANAF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare firma - opozitie ANAF

Buna ziua,

Am situatia urmatoare: am facut demersurile pentru a-mi inchide firma.
In prima etapa am publicat hotararea in Monitorul Oficial. Pentru etapa a doua am procurat toate actele necesare, inclusiv certificatul de atestare fiscala de la ANAF cum ca firma nu are datorii la stat.
Inainte de a depune toate actele pentru etapa a doua de inchidere a firmei am verificat numele firmei mele online si am observat ca firma este chemata in judecata de catre ANAF cu obiect - "opozitie". Procesul este inregistrat inca de la inceputul lunii octombrie iar eu nu am fost informat despre acesta. Mai mult, saptamana trecuta am scos certificatul fiscal pe 0 de la ANAF, deci nu mai am nicio datorie la stat.

Stiti cumva cum este posibil ca ANAF-ul sa se opuna inchiderii firmei, chiar daca firma nu are nicio datorie la ei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RusuCT , utilizator 07:16, 28 Ianuarie 2021
Duceti-va la instanta si faceti copie dupa tot dosarul. Poate aveti surpriza sa nu fie firma dvs.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
ContSters409803, utilizator

Deci nu am cum sa inchid firma daca mi-a deschis ANAF proces?
deci e absurd: ei ma dau in judecata si tot ei imi elibereaza apoi certificat fiscal pe 0!
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri! Deci nu pot urma pasii pt inchiderea firmei in continuare si trebuie sa raspund opozitiei anaf. Minunat! Nici macar nu am primit instiintare de la tribunal, nimic! Poate se rasgandesc singuri.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Am o sc care nu mai are activitate Emmanuel_ro Emmanuel_ro buna ziua , am o SC din anul 2008 am functionat aproximativ 2 ani apoi din 2010 nu sa mai lucrat ...acum vreau sa stiu ce e de facut sa o inchid sau sa o ... (vezi toată discuția)
Opozitie la inchiderea unei firme dennisnic dennisnic Sunt detinatorul unei societati comerciale. Un client are o datoria catre societatea mea de 30.000 lei . Bineinteles ca refuza sa plateasca , invocand ca nu ... (vezi toată discuția)
Ridicare opozitie la cesiune scorus69 scorus69 Buna ziua va rog frumos sa mi raspunda cineva daca stie am o societate la care s-a depus partea I de cesiune adica publicarea in monitor acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)