avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doar sediu social- unde ma intorc?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doar sediu social- unde ma intorc?

buna ziua,
pe 21sept teoretic ma intorc la serviciu din cic. Am trimis angajatorului cererea de reluarea activitate cu confirmare de primire chiar din 2sept .
Firma la care am lucrat nu si-a mai depus situatiile din august2007 dar nici nu mai are angajati. Numai eu ar mai fi trebuit sa fiu pe statul de plata cu 0lei (probabil , nu stiu daca zic bine). Firma nu mai are decat sediu social si nu stiu unde ar trebui sa ma intorc ?!
am reusit sa vorbesc pe 10sept cu patronul care mi-a spus ca ma trimite in somaj , sa-mi fac eu actele si el doar le semneaza. Insa cand i-am spus ca imi trebuie statul de plata pentru preavizul de 20zile lucratoare plus salariu compensatoriu , plus bani pentru 20zile , a zis ca vorbim si de atunci nu-mi mai raspunde la telefon .
nu stiu ce sa fac? normal ar trebui sa-mi dea preavizul de pe 22sept dar daca nu-mi raspunde si nu ne intalnim sa mi-l semneze , poate sa spuna ca nu m-am prezentat la serviciu ? Suna aiurea ce intreb avand in vedere ca nu mai are punct de lucru dar nu stiu cum trebuie procedat!!!!

va multumesc
Cel mai recent răspuns: emanuela_ab , utilizator 16:39, 21 Septembrie 2009
Ar trebui sa sesizati Inspectia Muncii.
In primul rand, trimiteti angajatorului dumneavoastra o adresa prin care ii aduceti la cunostinta ca la data X va inceteaza cic si ca va reveniti la munca. Pentru a fi sigura ca ajunge la destinatar, puteti atrimite adresa prin executor judecatoresc.
Functie de raspunsul pe care il veti primi, veti proceda in consecinta ( cerere de chemare in judecata ).
1. Avand in vedere ca firma nu mai functioneaza, deci nu mai are nici angajati, va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), fara a mai fi obligata sa lucrati in perioada preavizului, pentru ca nu aveti unde.
2. Nici Codul muncii, nici CCMUNN nu a prevazut o asemenea situatie. Pe forum s-a emis si parerea ca in astfel de situatii nu se mai poate efectua prerioada de preaviz si se poate concedia direct.
3. In legatura cu primirea salariului compensator, nici acest aspect nu a fost prevazut, si cred ca angajatorul il poate acorda. Cred ca o actiune in instanta ar rezolva aceasta problema.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nikol , Mihail multumesc

Mihail , am trimis cererea prin posta cu confirmare de primire , am scris ca este cerere de reluare activitate din 21 sept chiar pe confirmare si am si semnatura lui si stampila firmei de luare la cunostinta
Ce fac mai departe?

Nikol , sa fac sesizarea de acum ?
Tudorvaleriu multumesc

doamna care ne opera in cartile de munca mi-a spus ca nu mi-o poate inchide fara statul de plata pentru cele 20zile , daca merg sau nu la serviciu nu o intereseaza!

actele necesare
cerea mea de reluare activitate
decizia de inchidere suspendare conf art51lit a si reluare activitate
preaviz 20zile lucratoare , din 22sept2009pana pe 19oct2009
decizia de inchidere conf art65alin1
stat plata firma pentru 20zile
sper ca le-am zis pe toate

ce usor pare si ce complicat este!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
emanuela_ab, utilizator

Alte discuții în legătură

Informatii despre intrarea in somaj hopeless1 hopeless1 buna ziua! ----1) la firma unde figurez ca angajata le-am spus ca incepand cu 31iulie sa ma dea in somaj. mi-au spus ca trebuie neaparat sa-mi dea preaviz ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic sallai sallai Am o salariata revenita din CI copil pana la doi ani. Revine cu 15.12.2011. Cu 16.11.2011 ii inmanez preaviz de 20 zile cu reducere de activitate. Salariata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - suspendare post _tania. _tania. Va rog mult daca poate cineva avizat sa imi lamureasca urmatoarea problema: Firma la care lucram inainte sa intru in concediul ingrijie copil urmeaza sa isi ... (vezi toată discuția)