avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil - suspendare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil - suspendare post

Va rog mult daca poate cineva avizat sa imi lamureasca urmatoarea problema:
Firma la care lucram inainte sa intru in concediul ingrijie copil urmeaza sa isi inchida activitatea la sfarsitul lunii iulie 2010. In mod normal concediul meu ingrijire copiul se incheie in iulie 2011. Pentru a beneficia de salariile compensatorii cf. legii vreau sa revin la serviciu pentru o luna (pentru ca mi s-a spus ca a doua zi de cand revin la job voi primi preaviz 20 zile lucratoare pentru ca postul imi va fi restructurat). In aceasta situatie imi este neclar daca:
1. la terminarea preavizului pot reveni in concediu ingrijire copil sau intru in somaj si d-abia apoi reintru in cic?
2. daca revin imediat dupa cele 20 de zile in cic, practic indemnizatia crestere copil imi va fi suspendata pe o luna sau pe 3, pentru ca atatea salarii primesc de la angajator?
Cel mai recent răspuns: _tania. , utilizator 22:00, 25 Mai 2010
1. La terminarea preavizului , intrati in somaj si apoi in CIC. Somajul se va suspenda pe perioada CIC.
2. Daca reveniti la serviciu, plata indemnizatiei pentru CIC va inceta ... urmand apoi daca doriti reintrarea in CIC sa depuneti o noua cerere si actele aferente dosarului.
freeelis a scris:

1. La terminarea preavizului , intrati in somaj si apoi in CIC. Somajul se va suspenda pe perioada CIC.
2. Daca reveniti la serviciu, plata indemnizatiei pentru CIC va inceta ... urmand apoi daca doriti reintrarea in CIC sa depuneti o noua cerere si actele aferente dosarului.


La punctul 1. imi este neclar... Si anume:
- daca sunt obligata sa intru in somaj cat timp trebuie sa stau pana pot reintra apoi din nou in cic. Daca ar fi dupa mine nu as sta nici macar o zi in somaj si as reveni imediat in cic. Este posibil asa ceva? Sau trebuie sa raman minim o luna in somaj pana refac dosarul pentru cic? Cu cat este platit ajutorul de somaj?
- daca reintru in cic indemnizatia va fi aceeasi ca pana sa ma reintorc la job?

Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din cic adriana_gianina adriana_gianina Buna Ziua, am si eu o intrebare.Momentan sunt in CIC pana la 07.10.2010 dar am vrut sa ma reintorc la servici mai repede.Dupa multe cercetari mail-uri trimise ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic anca13 anca13 Buna ziua Va retin atentia cu o intrebare: anul acesta, in iulie, copilul meu implineste 2 ani. Eu as dori ca sa mai stau inca 1 an acasa cu el si m-am gandit ... (vezi toată discuția)