avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcerea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcerea din CIC

Buna Ziua, am si eu o intrebare.Momentan sunt in CIC pana la 07.10.2010 dar am vrut sa ma reintorc la servici mai repede.Dupa multe cercetari mail-uri trimise la sefi am primit raspuns ca postul meu a fost restructurat in iunie anul trecut .Vreau sa stiu daca este ok sa faca asa ceva.Daca sunt insarcinata sunt nevoiti sa ma primeasca inapoi?
Cel mai recent răspuns: adriana_gianina , utilizator 18:19, 28 Aprilie 2010
Buna ziua!Nu stiu daca am inteles bine intrebarea dar din moment ce sunteti in ingrijire copil si mai sunteti si insarcinata de ce vreti sa mai lucrati?Nu cred ca va este de vreun folos.La sfarsitul perioadei de suspendare va poate oferi un alt post dar daca are motive intemeiate sa desfiinteze postul nu aveti ce sa faceti,nu poate sa tina omul postul daca nu este rentabil .Nu va poate concedia in aceasta perioada dar nu spune nimeni ca e obligat sa va primeasca inapoi inainte de 2 ani.Iar daca nu va vrea si asta este clar din ceea ce ati scris va spun ca va gasi o modalitate sa scape de dvs.legal char daca va primeste pe alt post,in cazul in care nu nasteti pana la implinirea celor doi ani.:((
Buna ziua!
Daca vi s-a restructurat postul, probabil o sa va dea notificare de concediere din motive neimputabile salariatului de 20 de zile (depinde in ce situatie este firma) dupa care veti intra in somaj din care veti intra din nou in concediu pentru ingrijire copil. Dar de ce doriti sa va reintoarceti daca sunteti din, nou insarcinata?
Intentionam sa ma intorc mai devreme.In momentul acesta nu sunt insarcinata , doresc sa mai am inca un copil si ma gandeam ca daca as ramane din nou insarcinata pana sa trebuiasca sa ma intorc din CIC in octombrie poate mi-as salva locul de munca si as intra din nou in CIC frumos din campul muncii.
1. Faceti socoteala in asa fel incat sa intrati in al doilea CCC inainte de a-l termina pe primul, sa zicem cu 3-4 saptamani inainte si astfel veti beneficia in continuare de aceeasi indemnizatie pana al doilea copil implineste 2 ani.
2. Asta spun si Normele de aplicare a OUG148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In cazul in care situatia prevazuta la alin. (1) se produce dupa data de 1 ianuarie 2009, se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil.
Nu mai am timp deaorece daca as ramane acum insarcinata , in octombrie cand ar trebui sa ma intorc as avea 4, 5 luni. As putea prelungii cu concedii medicale pana la intrarea in concediu prenatal( la 7 luni) apoi postnatal( dupa nastere) si apoi in CIC?

Alte discuții în legătură

Master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2 P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...ma aflu in cic pana pe 22 noiembrie, cand fetita implineste 2 ani. Am intrat in cic dupa terminarea masterului(iulie 2010), ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si concediul de crestere copil blonda27 blonda27 Pana la 24.07.2011 am fost in concediu crestere copil. La data de 11.08.2011 m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata modificat ulterior in contract ... (vezi toată discuția)
Vor sa plec dupa cic baxig baxig Buna seara, In data de 16 iulie baietelul meu a implinit 2 ani.Ar fi trebuit sa ma intorc la munca dar neavand cu cine sa-l las acasa, fiind prea mic pentru ... (vezi toată discuția)