avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de maternitate si concediul de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate si concediul de crestere copil

Pana la 24.07.2011 am fost in concediu crestere copil. La data de 11.08.2011 m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata modificat ulterior in contract pe perioada determinata pe 2 luni cu program de 4h/zi la 2 societati. Contractul imi expira la data de 12.12.2011 iar eu sunt insarcinata acum in 30 saptamani. Am dreptul la concediul medical pre si post natal? Dar la concediul de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: blonda27 , utilizator 19:38, 29 Noiembrie 2011
Intre 24.07.2011 si 11.08.2011 ati beneficiat de somaj?
1. - Daca intrati in concediu de maternitate inainte de a inceta CIM veti duce certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.
- Dupa concediul de maternitate veti putea intra in CCC (chiar daca intre 24.07 - 11.08.2011 nu ati avut venituri veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt luate in calcul si fractiunile de luna).

2.- Mai aveti si varianta de a putea beneficia de indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM la data expirarii sale.
- In somaj fiind veti putea beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC.
nu in perioada 24.07-11.08.2011 nu am beneficiat de somaj pentru ca legal trebuia sa fiu in preaviz , deoarece postul unde am activat inainte de concediul de crestere copil a fost desfiintat , dar eu am aflat ca mi s-a incheiat contractul fara preaviz cand am anuntat faptul ca mi-am gasit de munca si vreau sa incheiem contractul .

Va multumesc frumos! SI eu am inteles cam acelasi lucru cand am citit legile.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitatate (pre si post natal) si de ccc daca cim inceteaza cu 3 luni inainte de nastere? lucianasp lucianasp Buna ziua, Sunt insarcinata in aproape 3 luni acum cu gemeni. Daca ajung cu sarcina la termen, as naste undeva pe la finalul lunii octombrie, cel tarziu ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)