avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata CASS

As dori sa stiu care sunt obligatiile mele de plata CASS in conditiile in care:

- din 2008 sunt asociat unic si administrator la un srl
- nu am calitatea de salariat
- exercitiul financiar 2009 s-a inchis pe pierdere, 2008 si 2010 pe profit
- nu am inregistrat alte venituri si nu am avut contract incheiat cu CASMB

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: melikamy , utilizator 13:26, 22 Ianuarie 2011
Va trebui sa mergeti la casa de sanatate sa incheiati un contract si sa platiti retroactiv pentru a beneficia de calitatea de asigurat.
:O Am uitat sa mentionez ce era mai important: nu sunt interesat sa am calitatea de asigurat.
Care sunt insa obligatiile mele de plata, conform legii?
Multumesc
Buna ziua. Obligariile dumneavostra catre casa este sa declarati pentru angajati si firma si sa platiti contributiile sa sanatate, asta ca angajator.
Ca si administrator daca nu aveti un contract de administrare pentru care sa obtineti un venit, atunci nu aveti nici o obligatie.
dar daca vreti sa fiti asigurat ca si persoana ramane valabil ce am scris mai sus.

Persoanele juridice sau fizice care au calitatea de angajator sunt obligate să depună lunar, la casele de asigurări alese în mod liber de către salariaţi (asiguraţi), declaraţii nominale privind obligaţiile ce le revin faţă de fond şi dovada plăţii contribuţiilor.

Angajatorul are obligaţia să calculeze şi să vireze la fond o contribuţie de 5,5% ,5,2% asupra fondului de salarii, datorată pentru asigurarea sănătăţii personalului din unitatea respectivă.

Prin fond de salarii realizat, în sensul legii nr. 95 / 2006, se înţelege totalitatea sumelor utilizate de o persoana fizică şi juridică pentru plata drepturilor salariale sau asimilate salariilor.

Persoana juridică sau fizică are obligaţia virării contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferenta salariaţilor, aplicată asupra veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Firma nu are angajati.
Daca am incasat dividende in 2008 si voi incasa si pentru 2010, se aplica OUG 150 / 2002, art 51, (2) lit e ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas camelia visla camelia visla Buna ziua! As dori sa stiu daca in cazul unui venit din inchirierea unei locuinte , in afara de impozitul pe venit trebuie sa platesc{ separat } si ... (vezi toată discuția)
Sunt cadru didactic activ si prestez si servicii de meditator. trebuie sa platesc cass? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Sunt cadru didactic activ,angajat, iar la unitatea scolara mi se opresc toate datoriile pe care trebuie sa le onorez eu catre stat,pe statul de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate dan1111 dan1111 Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform ... (vezi toată discuția)