avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS

Buna ziua! As dori sa stiu daca in cazul unui venit din inchirierea unei locuinte , in afara de impozitul pe venit trebuie sa platesc{ separat } si contributia la asigurarile sociale. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:20, 26 Ianuarie 2012
Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificari si actualizari ulterioare:

ART. 215
(1) Obligaţia virãrii contribuţiei pentru asigurãrile sociale de sãnãtate revine persoanelor juridice sau fizice care au calitatea de angajator, persoanelor juridice ori fizice asimilate angajatorului, precum şi persoanelor fizice, dupã caz.
(2) Persoanele juridice sau fizice care au calitatea de angajator, precum şi persoanele asimilate angajatorilor au obligaţia sã depunã lunar declaraţia privind obligaţiile de platã a contribuţiilor sociale şi evidenţa nominalã a persoanelor asigurate.
(3) Persoanele fizice care realizeazã venituri din activitãţi independente, venituri din agriculturã şi silviculturã, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, din dividende şi dobânzi, din drepturi de proprietate intelectualã sau alte venituri care se supun impozitului pe venit sunt obligate sã depunã la casele de asigurãri de sãnãtate cu care au încheiat contractul de asigurare declaraţii privind obligaţiile faţã de fond.

ART. 216
In cazul neachitarii la termen, potrivit legii, a contributiilor datorate fondului de catre persoanele fizice, altele decat cele pentru care colectarea veniturilor se face de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, denumita in continuare ANAF, CNAS, prin casele de asigurari sau persoane fizice ori juridice specializate, procedeaza la aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor cuvenite bugetului fondului si a majorarilor de intarziere in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt cadru didactic activ si prestez si servicii de meditator. trebuie sa platesc cass? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Sunt cadru didactic activ,angajat, iar la unitatea scolara mi se opresc toate datoriile pe care trebuie sa le onorez eu catre stat,pe statul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - ce se intampla daca nu mai platesc cotizatiile la casa de asigurari de sanatate? crysti88 crysti88 Ce se intampla daca nu mai platesc cotizatiile la Casa de asigurari de sanatate?imi blocheaza contul si isi iau banii?sau mai rau ma actioneaza in instanta? (vezi toată discuția)