avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa tatal decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa tatal decedat

buna ziua;as dori sa stiu in momentul succesiunii duoa tatal decedat ce cota imi revine?mama traieste si mai am o sora-mostenirea consta intr-un apartament si o casa
multumesc pt raspuns

dar daca sora imi cedeaza mie partea din apartament si eu cea de la casa-ambele am facut investitii in cele doua imobile cu chitante doveditoare-acestea se iau in considerare?
problema noastra este mama care ne da afara din casa
multumesc inca o data

sunt bunuri dobandite in timpul casatorie

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
mama_mam, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:22, 22 Ianuarie 2011
1. Activul succesoral este compus din 1/2 din apartament si casa.
2. Jumatate din aceste bunuri 1/2 apartin mamei dvs ca bunuri comune dobandite in timpul casatoriei.
3. Cota de 1/2 se imparte intre sotul supravietuitor si descendenti (clasa I de mostenitori legali) astfel : 1/4 mama dvs iar dvs si cu sora impreuna 3/4.
4. In final, raportat la intregul apartament si la intreaga casa, mama dvs va avea 1/2+1/8 =5/8 iar dvs si sora dvs impreuna 3/8 adica fiecare cate 3/16 .
mama_mam a scris:

-mostenirea consta intr-un apartament si o casa

Acestea sunt dobandite de parinti impreuna in timpul casatoriei, sau sunt bunuri proprii ale defunctului?
Pentru ca altfel se schimba cotele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Emilia83 Emilia83 Acum 2 ani a decedat tata,mama inca traieste si suntem doi copii, succesiunea nu a fost făcută fiindca sa opus fratele ,acum a apărut o problemă si vrem sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune superdorex superdorex Va salut, as dori sa stiu daca tatal meu decedeaza cum se imparte mostenirea?...mentionez ca mostenitori ar fi mama, eu si o sora! (vezi toată discuția)