avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Acum 2 ani a decedat tata,mama inca traieste si suntem doi copii, succesiunea nu a fost făcută fiindca sa opus fratele ,acum a apărut o problemă si vrem sa vindem locuinta,mama urmând a locui la mine,dar el vrea jumate din valoare acesteia.Vreau sa stiu ce cota are el de drept .

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:01, 26 Aprilie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota soțului supraviețuitor este de un sfert din moștenire, dacă vine în concurs cu descendenții defunctului. În concurs cu soțul supraviețuitor, descendenții defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moștenire.
Adica cei doi copii impreuna, au dreptul la 3/4 din ce ramane de pe urma defunctului.
Adica, fratele are dreptul la 3/8 din ce ramane de pe urma defunctului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă imobilul a fost dobândit de ambii părinți in timpul căsătoriei, mama are 5/8, iar dvs cu fratele 3/8 (adică 3/16 fiecare)
Dacă imobilul a fost bunul propriu al tatălui, mama are 1/4, iar dvs si fratele 3/4 (adică 3/8 fiecare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicobold nicobold Buna ziua, Va rog sa imi dati citeva informatii .Tatal meu a decedat si are trei copii. Am depus actele pentru succesiune. Notarul mi-a spus ca mama si ... (vezi toată discuția)
Succesiune mshboss mshboss Buna seara! Urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal meu,decedat anul trecut! Ce cota revine fiecaruia,mamei mele,mie si celor doi frati ai mei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)