avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara!
Urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal meu,decedat anul trecut!
Ce cota revine fiecaruia,mamei mele,mie si celor doi frati ai mei?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mshboss , utilizator 19:55, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In concurs cu sotul supravietuitor, descendentii defunctului (Dvs si cei doi frati), indiferent de numarul lor, culeg impreuna 3 sferturi din mostenire. Pe cale de consecinta, mama Dvs va mosteni un sfert. Sau fiecare dintre dintre persoanele enumerate de catre DVS, inclusiv Dvs veti mosteni 2/8
Multumesc frumos pentru raspuns!
Mama si tatal meu au impreuna o casa.Acele cote de 1/4 pt mama,respectiv 3/4 pt copii,se aplica la toata casa,sau doar la jumatate din casa?
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Emilia83 Emilia83 Acum 2 ani a decedat tata,mama inca traieste si suntem doi copii, succesiunea nu a fost făcută fiindca sa opus fratele ,acum a apărut o problemă si vrem sa ... (vezi toată discuția)
..neintelegere familiala... alex83 alex83 buna ziua...la ce se refera asta:În concurs cu soţul supravieţuitor, descendenţii defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)