avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre succesiune

m-am casatorit cu sotia mea in 2008.ea avea o casa pe numele ei si un credit cu ipoteca in derulare.a decedat in 2010 dar avea polita de asigurare la credit.avem si un copil minor..cum se deruleaza succesiunea?ce este aceea dispozitie de curatela?
copilul sta la socrii mei printr-o intelegere verbala..
ce se intampla mai departe?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:43, 22 Ianuarie 2011
contactati un notar si faceti succesiunea: mostenitori sunteti dvs. si copilul.
Cat despre creditul de la banca, accesati despagubirea .
Dvs. in calitate de parinte in viata sunteti reprezentantul legal al minorului. (dvs. incuviintati actele minorului/ cel reprezentat)

Dar exista situatii in care se poate naste un conflict de interese intre reprezentant si cel reprezentat.
O astfel de situatie este aceea in care ...va aflati acum, cand amandoi (dvs. si copilul) veniti la mostenirea defunctei (sotie, respectiv mama).
In acest caz autoritatea tutelara numeste un curator pentru minor. Curatorul, cu incuviintarea autoritatii tutelare, va exercita (la notar) dreptul de optiune succesorala al minorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare pentru acte de dispozitie ale minorului in urma decesului tatalui mirinuca mirinuca Intrebare: Care ar fi solutia pentru a intra in posesia unei despagubiri financiare in urma decesului titularului unui contract de asigurare avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maria-Nicole Maria-Nicole Buna ziua. As dori sa aflu daca un copil de 15 ani are dreptul la semnatura pt succesiunea dupa tatal decedat. Va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent pt ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)