avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma srl cu profil medical
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma srl cu profil medical

dac nu sunt de profesie medic,pot sa infiintez o firma ..sa construiesc o clinica ,care sa aiba 6 cabinete stomatologice si sa angajez medici in vreun mod?
repet nu sunt medic dar dispun de o clinica stomotologica ..?
Cel mai recent răspuns: vdaro , utilizator 21:22, 22 Ianuarie 2011
Dvs. ca simplu propriatar de constructie, nu trebuie sa aveti pregatire in domeniul medical.
Atentie insa cand construiti cladirea cu destinatie de clinica, va trebui sa tineti cont de anumite caracteristici, altfel cabinetele infiintate in cadrul clinicii nu vor fi autorizate.
Ex:
7.1. Norme obligatorii privind structura funcţională şi circuitele funcţionale în cabinetele medicale, indiferent de profil:
7.1.1. Sala de aşteptare va avea o suprafaţă minimă de 1/1,5 mp/persoană, în cazul cabinetelor pentru adulţi, şi 1,5/2 mp/persoană, în cazul cabinetelor pentru copii (inclusiv persoana însoţitoare).
7.1.2. Cabinetul de consultaţii va avea o suprafaţă minimă de 14 mp şi va fi dotat cu o chiuvetă racordată la apă curentă, caldă şi rece.

Vedeti si Ordonanta Nr. 124 din 29 august 1998-republicata-actualizata privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, precum si ORDIN Nr. 349 din 11 aprilie 2005 pentru aprobarea Normelor privind structura funcţională a cabinetelor medicale în vederea autorizării sanitare.
Autorizarea functionarii unui cabinet stomatologic se face numai pe numele unui medic, deci dvs personal nu o sa primiti aviz de functionare de la Colegiul medicilor dentisti. Firma va putea funtiona numai daca cel putin o treime din administratorii acesteia sunt de profesie medici.
vdaro a scris:

Autorizarea functionarii unui cabinet stomatologic se face numai pe numele unui medic, deci dvs personal nu o sa primiti aviz de functionare de la Colegiul medicilor dentisti. Firma va putea funtiona numai daca cel putin o treime din administratorii acesteia sunt de profesie medici.


Nu ati inteles intrebarea. Nu este vorba de autorizarea unui cabinet medical, ci de functionarea unei clinici cu mai multe cabinete.
De ce trebuie sa fie proprietarul unei constructii de profesie medic, daca el detine numai constructia, si inchiriaza la diferiti medici autorizati spatii pentru cabinete?
Fiecare cabinet se autorizeaza separat, daca sunt intrunite conditiile cerute de lege.
Cadrul legal i l-am oferit, trebuie numai studiat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Eu am inteles ca intreaba daca poate angaja medici la firma care o va infiinta dupa ce va avea cabinetele gata. Ii poate angaja dar nu va primi avizul de functionare daca in consiliul de administratie al firmei nu exista medici. Bineinteles ca o cladire o poate ridica oricine si apoi sa o inchirieze sau sa o dea in comodat cui doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde se obtine aviz medical autorizat pentru un carnet de conducere sofer amator? carmen_cl67 carmen_cl67 Fiul meu a implinit 18 ani si ca majoritatea tinerilor isi doreste un carnet de conducere . Avem o mica problema, el urmeaza in prezent un tratament pentru o ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)
Infiintare cmi alingeras alingeras Care sunt pasii care tb urmati pentru a deschide un cabinet medical individual, ce documente tb depuse si unde? Multumesc. (vezi toată discuția)