avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familie

sant din italia si concubina mea a plecat cu fetita in romania fara acordul meu,fetita are 3 ani ,rezidenta in italia,nascuta in italia,i-mi poarta numele, pot sa merg in tara sa mi-o iau inapoi legal? mentionez ca am facut denunt la carabinieri in aceeasi zi in care a fugit, au incadrat-o la furt de persoana incapace(minora), cod penal. as putea sa o iau sau trebuie sa astept sa o lase la bunici(pentru ca banuiesc ca vrea sa se intoarca fara fetita) atunci as putea reclama abandon familiar?(de minor) Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:29, 22 Ianuarie 2011
In cazul dumneavoastra se aplica prevederile Conventiei de la Haga asupra rapirii internationale de copii. Ati facut bine ca ati anuntat organele abilitate din Italia. Urmeaza o procedura destul de complicata in care e implicat si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti din Romania. Va recomand sa consultati un avocat. Trebuie tinuta o legatura stransa cu persoana din minister care se va ocupa de cauza dumneavoastra. De asemenea, dumneavoastra trebuie sa tineti legatura cu organele de politie pentru a fi informat cu privire la evolutia situatiei: daca se emite mandat european de arestare, daca este sesizat Interpolul, etc.

Din pacate trebuie sa aveti rabdare!
Imi cer scuze. Uitam un aspect destul de important. Luati legatura cu ambasada Romaniei sau consulat, ar trebui sa va ghideze si sa va dea cateva formulare pentru sesizarea Ministerului Justitiei din Romania si pentru declansarea procedurii prevazute de Conventie.

Bafta!
daca veniti in romania sa va luati fetita, fara acordul mamei nu treceti granita.
probabil ca mama va inregistra copilul in romania si va cere incredintarea ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)
Parinte care incalca imputernicirea celuilalt parinte de a scoate copilul din tara cezarad cezarad Am o nelamurire in legatura cu o speta. Un tata a facut imputernicire notariala mamei sa scoata copilul din tara, pe perioada determinata, respectiv pana l ... (vezi toată discuția)
Tatal nu respecta hotararea judecatoreasca de inapoiere minor Florentina_A Florentina_A In urma cu aproximativ un an de zile mama minorului i-a dat procura in scop turistic tatalui, acesta fiind cetatean italian. La acea data minorul nu era ... (vezi toată discuția)