avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinte care incalca imputernicirea celuilalt parinte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinte care incalca imputernicirea celuilalt parinte de a scoate copilul din tara

Am o nelamurire in legatura cu o speta. Un tata a facut imputernicire notariala mamei sa scoata copilul din tara, pe perioada determinata, respectiv pana l sfarsitul anului 2015. Mama a plecat cu copilul in Italia, insa, a depasit termenul stipulat in imputernicirea notariala. L-a anuntat recent telefonic pe tata ca nu ii va mai aduce copilul. Practic incalca cu rea credinta acel inscris notarial. Ce este de facut intr-o asemenea situatie ? Plangere la politie ? Actiune la instanta civila ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:55, 13 Ianuarie 2016
Parintele care nu a respectat termenul stipulat in imputernicirea notariala poate fi acuzat de rapire internationala de minori.
Depinde pe ce perioada si in ce scop i-a fost dat mamei acel acord. Care a fost intelegerea partilor?
Rapire internationala de minori ? Plangerea se depune ca oricare alta la politie ? Se sesizeaza interpolul ? Sau este practic o actiune civila care se judeca de urgenta ? Care este procedura? Multumesc!
Stimare user, daca dv. nu dati informatii concrete si nu raspundeti la nelamuriri, nu va putem ajuta. Sa adresati intrebari suplimentare fara a clarifica aspecte relevante nu duce la nimic.
Informatiile date au fost extrem de corecte.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Familie sukaru04 sukaru04 sant din italia si concubina mea a plecat cu fetita in romania fara acordul meu,fetita are 3 ani ,rezidenta in italia,nascuta in italia,i-mi poarta numele, ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)