avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Neretroactivitatea Legii
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Neretroactivitatea Legii

Dacă faptele s-au petrecut înaintea aplicării unei Legi noi care anulează efectele celei dintâi, spre ex. Legea învăţământului, acestea vor fi judecate după legea nouă sau cea veche?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 22 Ianuarie 2011
Despre ce"fapte" este vorba mai exact?
De nerespectare a Legii Învăţământului, cu implicaţii atât de natură penală cât şi civilă!

Mi-ar trebui o zi întreagă să scriu toate aceste ,,fapte"! Nu le pot face publice, mai ales că interesul meu este acela ca, partea adversă, frecventând acest forum, să nu se sesizeze asupra acestora şi să îşi ia din timp măsuri de precauţie!
Norma juridica se aplica numai pentru viitor si doar pana in momentul incetarii actiunii ei in timp.
Potrivit art.15 alin.2 din Constitutie, legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor unitare poate fi retroactiva? ic.popescu ic.popescu poate in conformitate cu legile si practica aplicata in tata ca noua lege unitara a pensiilor sa fie aplicata retroactiv? cand s-a trecut la punctul de pensie, ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza un pv de contraventie ? geavela geavela Am Un pv de contraventie ( rovinieta lipsa ) care a fost intocmit dupa 5 luni de la comiterea infractiunii in 2010 ,asa cum prevedea atunci legea ; in ... (vezi toată discuția)
Legea privind reducerea perioadei de ccc kati38 kati38 legea care se va da pt reducere crestere copil...este pt mamele care vor ramane de la 1 ianuarie sau si pt cele care sunt in crestere copil? (vezi toată discuția)