avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz politie primire reclamatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz politie primire reclamatie

Mi-am gasit masina vandalizata in parcare.Intersectia unde locuiesc este monitorizata de camere de luat vederi.Am sunat la un numar de informatii de la politie, si mi s-a spus sa ma duc la politia comunitara.Am cerut adresa.Mi s-a inchis telefonul.Am luat-o metodic. Intai am mers la politia rutiere sa anunt avaria masiniik ca sa pot s-o duc la service.Dupa 4 ore am primit autorizatia de reparatie pe care scrie avariata in parcarea de resedinta cu autor necunoscut.Deoarece tot nu stiam adresa politiei cominitare, am mers la sectia 12 sa depun o reclamatie pentru vandalizarea masinii.Politistul de serviciu a refuzat sa primeasca vreo reclamatie, pe motiv ca acum au fac un fapt penal, adica reclam avaria masinii in 2 sectii de politie.Dupa ce am vociferat , mi s-au dat 2 numere de telefon la care nu a raspuns nimeni.M-am intors acasa , iar langa casa mea era o masina de politie.Au refuzat orice implicare si m-au trimis la politistul de proximitate.Din pacate, competenta acestuia se limiteaza la certuri intre vecini, dar fara pumnica ca se intra in penal.Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:04, 14 Aprilie 2008
Puteti trimite plangerea prin posta. Puteti sa va adresati superiorului ierarhic al politistului care v-a refuzat inregistrarea cererii, nu avea temei sa faca acest lucru.Indicati in plagerea penala ca distrugerea s-a produs intr-o intersectie monitorizata cu camere de luat vederi, va fi de folos informatia la cercetari.
Cel mai simplu e sa depuneti plangerea penala la Parchetul local, si procurorul va trimite dosarul in vederea efectuarii cercetarilor spre care sectie de politie va considera de cuviinta.
Va multumesc
E posibil sa aiba probleme in sensul ca ii va returna plangerea daca o trimite prin posta.
Trebuie depusa personal pt ca altfel, risca sa fie considerata o plangere anonima.
Daca politia nu va primeste cererea, depuneti cererea la Parchetul de pe raza Dvs. teritoriala, mentionand ca politia nu v-a acceptat plangere, sectia si organul caruia v-ati adresat.
Asa merge procedat si la parchet nu cred sa aiba probleme.Doar ca va dura mai mult timp,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire detectiv particular kati-lina kati-lina În cursul lunii decembrie 2014, am fost urmăriţi eu si prietenul meu ,respectiv maşina pe care o conducem şi care o ţinem în parcarea blocului unde ... (vezi toată discuția)
Masina vandalizata - autor cunoscut adina.gauliuc adina.gauliuc buna ziua, in data de 6 spre 7 ianuarie masina mi-a fost vandalizata in parcare, geamuri sparte, far,parbriz ciobit. am depus plangere la politie, am mers la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- cum trebuie sa procedez in acest caz? maque maque Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: In urma cu noua luni am depus o plangere penala impotriva unui individ care mi-a rupt mana in ... (vezi toată discuția)