Mi-am gasit masina vandalizata in parcare.Intersectia unde locuiesc este monitorizata de camere de luat vederi.Am sunat la un numar de informatii de la politie, si mi s-a spus sa ma duc la politia comunitara.Am cerut adresa.Mi s-a inchis telefonul.Am luat-o metodic. Intai am mers la politia rutiere sa anunt avaria masiniik ca sa pot s-o duc la service.Dupa 4 ore am primit autorizatia de reparatie pe care scrie avariata in parcarea de resedinta cu autor necunoscut.Deoarece tot nu stiam adresa politiei cominitare, am mers la sectia 12 sa depun o reclamatie pentru vandalizarea masinii.Politistul de serviciu a refuzat sa primeasca vreo reclamatie, pe motiv ca acum au fac un fapt penal, adica reclam avaria masinii in 2 sectii de politie.Dupa ce am vociferat , mi s-au dat 2 numere de telefon la care nu a raspuns nimeni.M-am intors acasa , iar langa casa mea era o masina de politie.Au refuzat orice implicare si m-au trimis la politistul de proximitate.Din pacate, competenta acestuia se limiteaza la certuri intre vecini, dar fara pumnica ca se intra in penal.Ce pot face?
Puteti trimite plangerea prin posta. Puteti sa va adresati superiorului ierarhic al politistului care v-a refuzat inregistrarea cererii, nu avea temei sa faca acest lucru.Indicati in plagerea penala ca distrugerea s-a produs intr-o intersectie monitorizata cu camere de luat vederi, va fi de folos informatia la cercetari.
Cel mai simplu e sa depuneti plangerea penala la Parchetul local, si procurorul va trimite dosarul in vederea efectuarii cercetarilor spre care sectie de politie va considera de cuviinta.
E posibil sa aiba probleme in sensul ca ii va returna plangerea daca o trimite prin posta.
Trebuie depusa personal pt ca altfel, risca sa fie considerata o plangere anonima.
Daca politia nu va primeste cererea, depuneti cererea la Parchetul de pe raza Dvs. teritoriala, mentionand ca politia nu v-a acceptat plangere, sectia si organul caruia v-ati adresat.