avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate

Conduceam pe un DJ cu prioritate sub influenta alcool<0,43 in aer>,o autoutilitara Dacia.Din lateral dreapta dintr-o curte i-mi iese in fata o raba de 8,5to,si lovesc in lateral stinga, roata stanga spate a acesteia, pe partea mea a drumului.La venirea politiei raba este gasita in mijlocul drumului,cu roata stinga spate pe partea mea<zic eu miscata vreo 3m>. Masina mea pe dreapta cu urme de franare de 5m.Eu am deja 112 zile de CO, si probabil o sa mai am vreo 100, 120 medico-legal si probabil o sa mai am, papucul praf,inca stau la pat, am ambele picioare rupte.El bine mersi.Eu angajat, el primar in sat<PDL>.Vinovat?CAT?APROPO el fara ITP, asirom, eu acte la zi.Au fost si cativa martori dar nu vor sa mai depuna marturie dupa ce initial au promis politiei ca depun.Rezultatul de la sange nu a venit inca.
Cel mai recent răspuns: ciobi3738 , utilizator 15:02, 28 Februarie 2011
Cereti o expertiza tehnica si indicati la politie/parchet martorii care au vazut cum s-a petrecut accidentul . martorii au obligatia legala de a declara tot ce stiu , in caz contrat putand fi acuzati de marturie mincinoasa care se consuma si prin omisiune . angajati-va avocat care sa va sprijine . legea e aceeasi si ptr primar cat si ptr ceilalti .
Expertiza tehnica pt ce masina? Intre timp el si-a reparat,vopsit masina.A fost si la registru, si-a facut acte la zi.Circula acum in regula.Cui sa cer expertiza,eu sunt inca la pat?
Daca politistii au constat la momentul accidentului lipsa regularitatii Rabei, si au consemnat in procesul verbal, nu aveti nicio grija. Martorii nu pot confirma sau infirma ca acel camion nu avea asigurare si ITP expirat. Va puteti constitui parte civila intr-un proces pentru vatamare corporala, impotriva conducatorului auto de pe Raba, dar nu va disculpa pentru alcoolemia atestata.
In alta ordine de idei, faptul ca etilotestul a aratat 0,43 in aerul expirat, conduce la un rezultat negativ pentru dvs. Probabil dupa analizele biologice vi se va intocmi dosar penal in baza Art. 87, alin. (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
In acest caz cereti recalcularea alcoolemiei, care va poate fi si favorabila, in ideea ca va fi sub 0,80 g/l in sange.
Insanatosire grabnica si succes!
Politia a consemnat intr-un pv incheiat atunci noaptea faptul ca raba nu avea ITP si asigurare.Cand ma pot constitui parte civila si ce acte sau proceduri presupune asta?Exista termene limita? In legatura cu alcolemia, pt cine se pricepe am vazut ca se tine cont de mai multe variabile: am 37 ani, 1,73m, 93kg. Am mancat in acea zi 2 sanvici pe la ora 12, am baut 1,5-2 litri bere intre orele 16-20,accident la 21, etilotest la22, probe de sange la1-2dimineata. Cat ar putea sa-mi iasa? Multumesc de urari si de sfaturi!
S-a consemnat intr-un PV, foarte bine, nu mai este o problema a dvs.
Parte civila va puteti constitui oricand si trebuie deschisa o actiune impotriva soferului Rabei la Judecatoria de care apartine localitatea dvs. Contractati un avocat priceput in astfel ce cazuri. Dar inainte de asta, aduceti la cunostinta soferului de camion intentia dvs. Poate va intelegeti amiabil. (se poate incheia amiabil si in timpul proesului)
Cat despre calculul alcoolemiei, este difcil ca un om sa aprecieze o rata anume, chiar cu marja de eroare. De obicei in sange se "gaseste" dublu fata de in aerul expirat. Poate aveti noroc. Bafta!

Alte discuții în legătură

Dosar penal sau nu? virgi6nia virgi6nia ma facut un accident fara victime alcolemia a fost de 0,80 in sange, risc dosar penal ,care este procedura, se judeca la parchet in cazul unei amenzi ... (vezi toată discuția)
Alcool sau prioritate? poftica poftica Pe un drum cu prioritate din intravilanul unei localitati i-mi iese in fata din drepta, dintr-o curte un ditamai camion, cu intentia de a traversa pe sensul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in seara zilei de 26.10.2013 am fost testat cu apartul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 in aerul ... (vezi toată discuția)