avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate

Conduceam pe un DJ cu prioritate sub influenta alcool<0,43 in aer>,o autoutilitara Dacia.Din lateral dreapta dintr-o curte i-mi iese in fata o raba de 8,5to,si lovesc in lateral stinga, roata stanga spate a acesteia, pe partea mea a drumului.La venirea politiei raba este gasita in mijlocul drumului,cu roata stinga spate pe partea mea<zic eu miscata vreo 3m>. Masina mea pe dreapta cu urme de franare de 5m.Eu am deja 112 zile de CO, si probabil o sa mai am vreo 100, 120 medico-legal si probabil o sa mai am, papucul praf,inca stau la pat, am ambele picioare rupte.El bine mersi.Eu angajat, el primar in sat<PDL>.Vinovat?CAT?APROPO el fara ITP, asirom, eu acte la zi.Au fost si cativa martori dar nu vor sa mai depuna marturie dupa ce initial au promis politiei ca depun.Rezultatul de la sange nu a venit inca.
Cel mai recent răspuns: ciobi3738 , utilizator 15:02, 28 Februarie 2011
In acest caz sunt doua abateri de la legislatia rutiera. Dvs. ati condus un autovehicul in stare de ebrietate, iar celalalt conducator auto nu a acordat prioritate unui autovehicul ce avea acest drept. Celalalt conducator va incerca sa invoce legatura de cauzalitate intre cele doua abateri de la legislatia rutiera. In expertiza tehnica trebuie formulat un obiectiv care sa stabileasca daca exista sau nu o legatura de cauzalitate directa intre cele doua abateri.
cioan a scris:

In acest caz sunt doua abateri de la legislatia rutiera. Dvs. ati condus un autovehicul in stare de ebrietate, iar celalalt conducator auto nu a acordat prioritate unui autovehicul ce avea acest drept. Celalalt conducator va incerca sa invoce legatura de cauzalitate intre cele doua abateri de la legislatia rutiera. In expertiza tehnica trebuie formulat un obiectiv care sa stabileasca daca exista sau nu o legatura de cauzalitate directa intre cele doua abateri.
Cine cere expertiza si unde?In care proces, al meu sau al lui?Sau va fi unul singur? Sincer nu ma consider nevinovat in acest accident, dar in mod cert nu ma consider nici singurul vinovat!! Ori, cel putin deocamdata eu sunt singurul pagubit: cateva luni de munca, daca nu un an, spitalizare si operatii si controale,cu costurile aferente, masina praf, pe langa durerile indurate de mine si de famalia mea.Vis-a-vis de asta el a tinut sa mentioneze in pv la incheierea caruia eu nu am fost de fata, ca eu circulam cu o viteza f.f. mare, ca urmele de franare sunt de fapt de recul in urma tamponarii, si ca pagube ca i-am rupt doua foi de arc, ca el circula regulamentar "doar f. putin" pe partea opusa.Multumesc.
=D>Baieti mi-au venit analizele: 0,6 prima si 0,45 a doua!!!!La ce ma astept?B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal sau nu? virgi6nia virgi6nia ma facut un accident fara victime alcolemia a fost de 0,80 in sange, risc dosar penal ,care este procedura, se judeca la parchet in cazul unei amenzi ... (vezi toată discuția)
Alcool sau prioritate? poftica poftica Pe un drum cu prioritate din intravilanul unei localitati i-mi iese in fata din drepta, dintr-o curte un ditamai camion, cu intentia de a traversa pe sensul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in seara zilei de 26.10.2013 am fost testat cu apartul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 in aerul ... (vezi toată discuția)