avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool sau prioritate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool sau prioritate?

Pe un drum cu prioritate din intravilanul unei localitati i-mi iese in fata din drepta, dintr-o curte un ditamai camion, cu intentia de a traversa pe sensul opus.Eu, lovesc frontal,roata stanga spate a camionului, avariindu-mi serios masina si ajung in spital. Din masuratorile politiei reiese ca accidentul s-a produs pe partea mea a drumului, el taindu-mi calea cu intentia de a se incadra pe sensul opus de mers. El neacordare de prioritate, eu 0,6 si 0,45 la mie alcool in sange. Am peste 60 de zile de la iml. S-a constituit un dosar de cercetare penala, mi-au luat permisul, si de atunci nimic. La ce ma pot astepta? Din ce am citit pe acest forum...!?
Cel mai recent răspuns: poftica , utilizator 10:23, 14 Martie 2011
Evenimentul rutier petrecut, dupa parerea mea este o culpa comuna, a ambilor conducatori auto.
1). Cel cu camionul nu va acordet prioritate,
2). Dumneavostra ati urcat la volann sub influenta bauturilor alcoolice..
:sorry:#-o
=D> Urmari?:rtfm:
O expertiza judiciara va stabili daca intre conducerea sub influenta alcoolului si producerea accidentului exista o legatura de directa cauzalitate. Adica, daca nu va aflati sub influenta alcoolului puteati opri autoturismul fara sa se produca impactul cu celalalt autovehicul, conducerea sub influenta alcoolului este cauza a accidentului. Nu exclud ca neacordarea prioritatii este o alta cauza a accidentului.
Logic se merge pe presupunerea ca daca nu as fi fost baut as fi putut opri autoturismul fara sa se produca impactul. Tot logic spun si eu : daca mi-ar fi acordat prioritate mai trebuia sa opresc? Tot logic: daca nu as fi fost baut "poate" as fi evitat accidentul, insa in mod sigur, nici mort de beat nu as fi intrat peste el in curte pt a provoca acest accident.
In alta ordine de idei, daca as putea sa demonstrez printr-o expertiza judiciara ca soferul camionului a modificat locul accidentului pana la venirea politiei, asta nu echivaleaza cu recunoasterea implicita a faptului ca este vinovat si a incercat sa ascunda asta? Adica daca esti nevinovat de ce ai facut asta?
Sper sa nu par pisalog, incerc sa ma apar !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool vs prioritate Biciclista Biciclista Accident.Eu : 0,43 in aer, 0,6 si 0,45 la prima si a doua proba bio. El : neacordare de prioritate. Eu : masina zob si 95 zile IML. El : nimic. Eu : dovada ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate ciobi3738 ciobi3738 Conduceam pe un DJ cu prioritate sub influenta alcool<0,43 in aer>,o autoutilitara Dacia.Din lateral dreapta dintr-o curte i-mi iese in fata o raba de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. simplu sau complicat? s i l v i u s i l v i u Am avut recent un accident rutier in care un autoturism care circula pe un drum cu prioritate (venind din stanga mea) a inceput manevra de depasire in ... (vezi toată discuția)