Pe un drum cu prioritate din intravilanul unei localitati i-mi iese in fata din drepta, dintr-o curte un ditamai camion, cu intentia de a traversa pe sensul opus.Eu, lovesc frontal,roata stanga spate a camionului, avariindu-mi serios masina si ajung in spital. Din masuratorile politiei reiese ca accidentul s-a produs pe partea mea a drumului, el taindu-mi calea cu intentia de a se incadra pe sensul opus de mers. El neacordare de prioritate, eu 0,6 si 0,45 la mie alcool in sange. Am peste 60 de zile de la iml. S-a constituit un dosar de cercetare penala, mi-au luat permisul, si de atunci nimic. La ce ma pot astepta? Din ce am citit pe acest forum...!?
Evenimentul rutier petrecut, dupa parerea mea este o culpa comuna, a ambilor conducatori auto.
1). Cel cu camionul nu va acordet prioritate,
2). Dumneavostra ati urcat la volann sub influenta bauturilor alcoolice..
:sorry:#-o
O expertiza judiciara va stabili daca intre conducerea sub influenta alcoolului si producerea accidentului exista o legatura de directa cauzalitate. Adica, daca nu va aflati sub influenta alcoolului puteati opri autoturismul fara sa se produca impactul cu celalalt autovehicul, conducerea sub influenta alcoolului este cauza a accidentului. Nu exclud ca neacordarea prioritatii este o alta cauza a accidentului.
Logic se merge pe presupunerea ca daca nu as fi fost baut as fi putut opri autoturismul fara sa se produca impactul. Tot logic spun si eu : daca mi-ar fi acordat prioritate mai trebuia sa opresc? Tot logic: daca nu as fi fost baut "poate" as fi evitat accidentul, insa in mod sigur, nici mort de beat nu as fi intrat peste el in curte pt a provoca acest accident.
In alta ordine de idei, daca as putea sa demonstrez printr-o expertiza judiciara ca soferul camionului a modificat locul accidentului pana la venirea politiei, asta nu echivaleaza cu recunoasterea implicita a faptului ca este vinovat si a incercat sa ascunda asta? Adica daca esti nevinovat de ce ai facut asta?
Sper sa nu par pisalog, incerc sa ma apar !