avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool vs prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool vs prioritate

Accident.Eu : 0,43 in aer, 0,6 si 0,45 la prima si a doua proba bio. El : neacordare de prioritate. Eu : masina zob si 95 zile IML. El : nimic. Eu : dovada fara drept de circ si dp conducere cu alcoolemie peste 0,8. El dovada cu drept de circ si dp vatamare corporala din culpa. De patru luni astept si in afara de rezultatele alcoolemiei de la IML acum o luna nimic.
intrebare: la ce ma pot astepta si cum mi-as putea obtine permisul inapoi avand in vedere ca rezultatele IML au fost sub 0,8 la mie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:42, 3 Mai 2011
Ati condus sub influenta alcoolului si asta este circumstanta agravanta. Cand vi s-a recoltat proba biologica aceasta era in scadere, pe curba descendenta de unde concluzia pe care o vor trage legistii va fi ca la inceput ea era mult mai mare decat 0,6 la mie. Puteti lua o amenda si suspendarea permisului pe o perioada de pana la 90 de zile. Asta in caz fericit. Cautati un avocat care sa va apere interesele cat mai bine si sa va obtina in instanta o sanctiune cat mai mica.
Daca doriti informatii care sa va fie de folos , detaliati situatia despre care relatati si aratati care este in prezent stadiul cercetarilor.
Dosarul se afla la politie.Se continua cercetarile in vederea stabilirii vinovatiei partilor implicate.Se va face si o expertiza la care imi voi angaja un expert parte, care sa ma sustina in dovedirea nevinovatiei.Ideea este ca eu sunt singurul prejudiciat in acest caz.Eu m-am ales cu vatamari si cu masina distrusa si fara drept de circulatie.Si daca ar iesi culpa comuna, sau prin absurd culpa mea, eu pt ce voi fi tras la raspundere? Concluzia ca la inceput alcoolemia era mult mai mare, este doar o concluzie nu o dovada.Pot sa ceara recalcularea?
Circulam pe un drum cu prioritate.Imi apare brusc in fata un autocamion si lovesc lateral partea stanga a acestuia, el nepatind nimic, in mijlocul partii mele a carosabilului.
Ce ma roade cel mai tare pe moment este permisul.Lui i lau luat cu dovada cu drept de circulatie pt neacordare de prioritate, mie fara pt alcool, deci eu nu pot circula ceea ce ma afecteaza deoarece ma deplasez cu diversi si asta costa.In acest timp el isi prelungeste dovada si...
:((:rtfm::foottap:X-(#-oB-):sorry:
Interventie moderator

@BilliboiB

Sa inteleg ca ati postat mesajul de mai sus pentru ca v-ati incurcat in conturi? Rezolvati problema cu conturile-clona pe care le aveti, inlusiv cu Billiboi. Prin "rezolvare" trebuie sa intelegeti "stergere".

Regulamentul de postare in Forum, cap. II - Reguli si recomandari:
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.


Gabriela Pintea
Cu tot respectul , eu cred ca inainte de toate trebuie sa aveti grija de apararile dvs si apoi sa aveti grija celeilalte persoane .
Aceste probleme pot face obiectul apararilor dvs.
O importanta deosebita o vor avea concluziile expertului care va stabili dinamica producerii accidentului.
Cred ca aceste concluzii vor conta foarte mult in economia urmaririi penale si a cercatarii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Prins cu permis suspendat la 2 sapt dupa prima infractiune limba2009 limba2009 am fost prins baut la volan cu 0,50 in aerul expirat si mi s-a suspendat permisul.La 2 saptamani am fost oprit in trafic in alta localitate si mi s-a luat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (decesul unei persoane) eleclaudel eleclaudel Buna seara,in urma cu 6 luni am avut din pacate un accident rutier,in urma accidentului a decedat 1 persoana. Ma indreptam spre casa,mergand pe un drum cu ... (vezi toată discuția)